Natalie Velde tilbake i rødt og hvitt

og avlyste videre USA studier

Natalie Velde, her sammen med trener Riise

Sist oppdatert: 12. jan 2023 Skrevet av: norvald

 

Hun skulle egentlig reist tilbake til New York for å fortsette studinene i utlandet, kombinert med fotballstipend. Men etter noen frivillige treningsøkter med gamle lagkamerater i Avaldsnes i juleferien kom lysten på toppfotball tilbake til Natalie Velde. Dermed ble det bare en tur over Atlanteren denne uken for å pakke og hente flyttelass. I løpet av neste uke er Kopervikjenta tilbake på Karmøy og klar for oppkjøringen til årets Toppseriesesong.

Hittil er nok unge Natalie best kjent som den fotballspillende lillesøsteren til tidligere FKH spiller Kristoffer Velde som nå lever en profftilværelse i Polen. Men Natalie debuterte i Toppserien som 15 åring allerede i 2018 og fikk med seg 7 kamper i Toppserien og NM i løpet 2018 og vårsesongen 2019. I tillegg spilte 20 åringen 15 kamper for U-laget i 2. divisjon og scoret 7 mål. Høsten 2019 flyttet Natalie til Oslo og meldte overgang til Øvrevoll Hosle, klubben som vi møtte i kvalifiseringskamper sist sesong. Samme høst debuterte hun for ØHIL i 1. divisjon, og spilte 17 kamper, og scoret 1 mål, før Natalie vendte nesen hjemover foran 2022 sesongen. Og i fjor var det FKH damer (11 kamper og 3 mål) som fikk nytte av Natalies kvaliteter på fotballbanen. Men etter vårsesongen ble Velde fristet av utenlandsopphold og fotballstipend i USA, og høsten 2022 reiste hun til New York. Som hun nå avbryter for å på ny ikle seg vår flotte røde og hvite drakt. Tre og et halvt år etter sist kamp for klubben.

Sportssjef Rune Lothe er meget godt fornøyd med Veldes signatur på en kontrakt frem til 31.12.2024, og uttalte i den anledning følgende til sporten i Haugesunds Avis.

Vi ønsker å ha med oss de beste og mest satsende jentene på Haugalandet. Natalie er i den kategorien. En spennende spiller som ikke har fått ut potensialet sitt. Hun har slitt en del med skader og fartet litt rundt de siste årene. Nå ønsker hun å slå seg til ro og gjøre et realt forsøk på å utvikle seg som fotballspiller, sier Lothe.

Velkommen til tilbake Natalie, dette blir spennende. Vi gleder oss.