Informasjon og billetter

 • Stiftet:

16. juni 1937

Hjemmebane:

Avaldsnes Idrettssenter

Underlag:

Naturgress

Draktfarge:

Utespillere:
Hjemme: Rød/Hvit-Rød-Rød
Borte: Grønn, Grønn og Grønn

Keepere: 
Lys blå, lys blå, Lys blå
Gul – Gul – Gul

Vår historie

Avaldsnes Allianseidrettslag Toppfotball ble utskilt i allianse med Avaldsnes Allianseidrettslag 30. september 2020, og drives som egen klubb fra 1. januar 2021. 

Avaldsnes Toppfotball har som formål og drifte toppfotball for kvinner på Haugalandet inkludert utviklingsarbeid i samarbeid med Norges Fotballforbund, lokalt (NFF Rogaland) som sentralt.

Avaldsnes Idrettslag ble stiftet i 16, juni 1937. Klubben har 800 medlemmer og holder til på Avaldsnes Idrettssenter, som også er klubbens hjemmebane. Avaldsnes har flere avdeliger: Fotball, håndball er klubbens største, men har også Idrettsskolen (For barn) og en avdeling for ski/trim. Skiavdelingen har 3 medlemmer, blant andre Einar Vikingstad med flere VM gull i klassen over 50 år og Trygve Toskedal Larsen med VM medaljer i skikjelkepigging (HC-utøver).

Klubbens første A-lags spiller Cecilie Pedersen.

Damenes elitelag er klubbens flaggskip. I 2007 kom Lotfi Lazaare fra Haugar til Avaldsnes for å trene 3. div lag og juniorlag. I 2009 bringer han Cecilie Pedersen til Avaldsnes, som blir klubbens første landslagsspiller. Lazaare trener kvinnene frem til opprykk til 1. divisjon i 2010. Avaldsnes spilte 2 sesonger i 1. divisjon før laget rykker opp, og blir det første laget fra Karmøy i toppdivisjonen uansett lagidrett. Første sesong i Toppserien (2013) endte på 4. plass og cupfinale. Året etter ble det semifinale. I 2015 ble det cupfinale igjen, men tapte mot LSK og fikk sølv i Toppserien. Avaldsnes debuterte i Champions League i 2016. Det endte med tap for Lyon. Avaldsnes tok sølv i serien og kom til kvartfinale i NM. I 2017 tar Avaldsnes sin første seier. Cupfinalen mot VIF ende 1-0 til Avaldsnes. Samme sesong tar Avaldsnes sølv i Toppserien som gir nok et Champions League eventyr

I 2018 kommer Lena Tyriberget inn som manager. Det blir en ny organisering på klubben hvor markedsarbeidet settes ut i Avaldsnes Elite as. Det betyr av Avaldsnes følger etter med å organisere seg etter dualmodellen, som første toppklubb på kvinnesiden. Fra våren 2020 overtok Kolbjørn Fosen som sportssjef da Tyriberget valgte å gå tilbake i jobb i Norges Fotballforbund.

I 2021 ble den ganske så velkjente tidligere spilleren, John Arne Riise, ansatt som hovedtrener for laget Dette gjorde at klubben fikk en en stor media oppmerksomhet gjennom hele sesongen, med bla eget TV serie, » Fan av Riise», som fulgte Riise og laget gjennom hele sesongen. Det ble sagt at ingen fotball lag i Norge hadde større, flere, media oppslag i 2022 enn Avaldsnes. I forbindelse med laget siste kamper var hele riksmedia i Norge tilstede og dekket kampene, både skrivende og TV.

I 2022 har Avaldsnes et kvinnelag bestående av 17 profesjonelle spillere, av disse er 14 lokale spillere fra regionen vår. 10 av disse er unge lovende spillere under 20 år. I tillegg hentes det opp spillere som hospiterer med a-laget. I mange år hadde klubben en overvekt av utenlandske spillere, men i de senere sesonger har dette avtatt. I 2022 har vi kun 4 utenlandske spillere.

Den største lokale profilen er Hanna Dahl som kom til klubben helt tilbake i 2013 fra SK Haugar (Haugesund). Hun har spilt fast på laget som venstre back, og har en av Toppseriens beste innleggs fot. Dahl topper klubbens adelskalender som den spiller med flest kamper i klubben, og er et godt forbilde for unge jenter på Haugalandet.

Hanna Dahl er lagets kaptein og største profil Foto; Mikael og Tormod Lindøe)

Klubben har hatt en rekke store nasjonale og internasjonale profiler i klubben. Spillere som i dag spiller for noen av verdens beste klubb lag i Europa og verdens ellers. I tillegg har Avaldsnes utviklet flere unge spillere som er aktuell for Norges A-landslag. Blant annet; Karina Sævik (Vålerenga), Olaug Tvedten (Vålerenga) og Anna Jøsendal (Rosenborg).

Utviklingslaget kvalifiserte seg i 2021 for deltagelse i ny landsomfattende 2. divisjon fra 2022. Laget består av unge ivrige jenter som har vist pågangsmot og evne til å være med i utviklingsløpet som nå er etablert gjennom sportsplan og fagplan utarbeidet av vårt sportslige apparat.

Klubben inngikk et samarbeid med Vard Haugesund i 2019 om Vard akademiet. Det innebærer at Avaldsnes bidrar med trener ressurser og spillere som er med som instruktører. Det har vært veldig populært tiltak.

I tillegg har Avaldsnes startet et eget initiativ i Team Haugaland Kraft. Det er et tiltak for de ivrigste spillerne i regionen vår. Det arrangeres uttaks samling jevnlig, slik at man skal ha sjanse til å komme inn på tiltaket hele tiden dersom man legger ned arbeidet. På samlingene blir spillerne fulgt opp av topp utdannede fotballtrenere innenfor spillerutvikling og UEFA lisens.

Meritter:

2011: 1. Divisjon
– Debuterer i 1. divisjon, nasjonal liga. ender på 6. plass.

2012: 1. Divisjon
– Vinner 1. divisjon med kun 1 tap og 1 uavgjort.

2013: Toppserien
– Opprykk til Toppserien, avslutter på 4. plass (av 12).
– Cupfinale NM på Ullevål Stadion mot Stabbæk. Stabæk 1-0, og Avaldsnes vinner sølv.

2014: Toppserien
– 5 plass i serien
– Semifinale i NM

2015: Toppserien
– Sølv i serien
– Cupfinale NM i Telenor Arena. LSK vinner 3-2, Avaldsnes vinner sølv

2016:
– Sølv i serien
– Kvartfinale i NM

2017:
– Sølv i serien
– Vinner av Cupfinalen mot VIF (1-0). Vinner også banketten.

2018:
– 9 plass i serien.
– 3. runde NM

2019:
– 5. plass i serien
– Kvartfinale i NM

2020:

 • Bronse i serien
 • Taper semifinalen mot VIF (Norgesmestre 2020

2021:

 • Nr. 8 i serien
 • Taper kvartfinale i cupen for Rosenborg

2022:

  • Nr. 9 i serien
  • Vant kvalifisering mot Øvrevoll Hosle om plass i Toppserien for 2023
  • Taper kvartfinale i cupen for Stabæk