Informasjon og billetter

  • Stiftet:

16. juni 1937

Hjemmebane:

Avaldsnes Idrettssenter

Underlag:

Naturgress

Draktfarge:

Utespillere:
Hjemme: Rød/Hvit-Rød-Rød
Borte: Marine, Marine, Marine

Keepere: 
Grønn – Grønn- Grønn
Gul – Gul – Gul

Vår historie

Avaldsnes Allianseidrettslag Toppfotball ble utskilt i allianse med Avaldsnes Allianseidrettslag 30. september 2020, og drives som egen klubb fra 1. januar 2021. 

Avaldsnes Toppfotball har som formål og drifte toppfotball for kvinner på Haugalandet inkludert utviklingsarbeid i samarbeid med Norges Fotballforbund, lokalt (NFF Rogaland) som sentralt.

Avaldsnes Idrettslag ble stiftet i 16, juni 1937. Klubben har 800 medlemmer og holder til på Avaldsnes Idrettssenter, som også er klubbens hjemmebane. Avaldsnes har flere avdeliger: Fotball, håndball er klubbens største, men har også Idrettsskolen (For barn) og en avdeling for ski/trim. Skiavdelingen har 3 medlemmer, blant andre Einar Vikingstad med flere VM gull i klassen over 50 år og Trygve Toskedal Larsen med VM medaljer i skikjelkepigging (HC-utøver).

Klubbens første A-lags spiller Cecilie Pedersen.

Damenes elitelag er klubbens flaggskip. I 2007 kom Lotfi Lazaare fra Haugar til Avaldsnes for å trene 3. div lag og juniorlag. I 2009 bringer han Cecilie Pedersen til Avaldsnes, som blir klubbens første landslagsspiller. Lazaare trener kvinnene frem til opprykk til 1. divisjon i 2010. Avaldsnes spilte 2 sesonger i 1. divisjon før laget rykker opp, og blir det første laget fra Karmøy i toppdivisjonen uansett lagidrett. Første sesong i Toppserien (2013) endte på 4. plass og cupfinale. Året etter ble det semifinale. I 2015 ble det cupfinale igjen, men tapte mot LSK og fikk sølv i Toppserien. Avaldsnes debuterte i Champions League i 2016. Det endte med tap for Lyon. Avaldsnes tok sølv i serien og kom til kvartfinale i NM. I 2017 tar Avaldsnes sin første seier. Cupfinalen mot VIF ende 1-0 til Avaldsnes. Samme sesong tar Avaldsnes sølv i Toppserien som gir nok et Champions League eventyr

I 2018 kommer Lena Tyriberget inn som manager. Det blir en ny organisering på klubben hvor markedsarbeidet settes ut i Avaldsnes Elite as. Det betyr av Avaldsnes følger etter med å organisere seg etter dualmodellen, som første toppklubb på kvinnesiden. Fra våren 2020 overtok Kolbjørn Fosen som sportssjef da Tyriberget valgte å gå tilbake i jobb i Norges Fotballforbund.

I 2021 har Avaldsnes et kvinnelag bestående av 15 profesjonelle spillere, mange av disse lokale spillere fra regionen vår. I tillegg hentes det opp spillere som hospiterer med a-laget. I mange år hadde klubben en overvekt av utenlandske spillere, men i de senere sesonger har dette avtatt. I 2021 har vi kun 4 utenlandske spillere.

Karina Sævik

Den største profilen vår er Karina Sævik, fra Kopervik og Karmøy, som er tilbake i klubben etter utenlandsopphold i store klubber som PSG (Paris SG) og tyske Wolsburg.

Utviklingslaget spiller i 2. divisjon. Laget består av unge ivrige jenter som har vist pågangsmot og evne til å være med i utviklingsløpet som nå er etablert gjennom sportsplan og fagplan utarbeidet av vårt sportslige apparat.

Klubben inngikk et samarbeid med Vard Haugesund i 2019 om Vardakademiet. Det innebærer at Avaldsnes bidrar med trenerressurser og spillere som er med som instruktører. Det har vært veldig populært tiltak.

I tillegg har Avaldsnes startet et eget initiativ i Team Haugaland Kraft. Det er et uttakstiltak for de ivrigste spillerne i regionen vår. Det arrangeres uttakssamlinger jevnlig, slik at man skal ha sjanse til å komme inn på tiltaket hele tiden dersom man legger ned arbeidet. På samlingene blir spillerne fulgt opp av topputdannede fotballtrenere innenfor spillerutvikling og UEFA lisens.

Meritter:

2010: 2. Divisjon
– Vinner 2. divisjon med kun 3 tap. Scorer 116 mål.

2011: 1. Divisjon
– Debuterer i 1. divisjon, nasjonal liga. ender på 6. plass.

2012: 1. Divisjon
– Vinner 1. divisjon med kun 1 tap og 1 uavgjort.

2013: Toppserien
– Opprykk til Toppserien, avslutter på 4. plass (av 12).
– Cupfinale NM på Ullevål Stadion mot Stabbæk. Stabæk 1-0, og Avaldsnes vinner sølv.

2014: Toppserien
– 5 plass i serien
– Semifinale i NM

2015: Toppserien
– Sølv i serien
– Cupfinale NM i Telenor Arena. LSK vinner 3-2, Avaldsnes vinner sølv

2016:
– Sølv i serien
– Kvartfinale i NM

2017:
– Sølv i serien
– Vinner av Cupfinalen mot VIF (1-0). Vinner også banketten.

2018:
– 9 plass i serien.
– 3. runde NM

2019:
– 5. plass i serien
– Kvartfinale i NM

2020:

  • Bronse i serien
  • Taper semifinalen mot VIF (Norgesmestre 2020

2021:

  • Nr. 8 i serien
  • Taper kvartfinale i cupen for Rosenborg