Hanna Dahl til Rosenborg

har signert 2 års kontrakt

Sist oppdatert: 08. des 2023 Skrevet av: norvald

 

Avaldsnes kaptein Hanna Dahl (28) har signert for Rosenborg fra sesongen og skal spille for de hvite og sorte de neste to sesongene.

-Det blir trist å forlate Avaldsnes som har betydd alt for min karriere så langt uttaler Hanna Dahl, som ikke har lagt skjul på at hun har ønsket nye utfordringer i de siste sesongene. Jeg husker hvor gøy det var i Avaldsnes for noen sesonger siden med cupfinaler, medaljer i Toppserien og ikke minst Champions League, og alt dette håper jeg å få gjenta i Rosenborg fortsetter Hanna.

-Så ønsker jeg å takke alle i Avaldsnes for alt jeg har fått opplevd, og alle trenerne jeg har hatt som har hatt tro på meg. Og ikke minst sponsorene med Arne Utvik i spissen som har gjort det mulig at at lille Avaldsnes har kunnet hevdet seg i norsk toppfotball. Og for ikke å glemme mine lagvenninner, både nå og tidligere som har betydd mye for min utvikling, avslutter Hanna Dahl på vei til Polen på bot tur med sine lagvenninner i Avaldsnes.

282 A-kamper

Hanna kom til Avaldsnes fra Haugar som 17 åring. foran debutsesongen i Toppserien i 2013Hanna Dahl står bokført med 282 A-kamper i Avaldsnes og troner suverent på topp på klubbens Adelskalender. Kampene er fordelt på 190 Toppseriekamper, 33 NM cup kamper og 44 offisielle treningskamper. I tillegg kommer 15 Champions League kamper. På sine 282 kamper har Hanna scoret 30 mål, 3 mål denne sesongen, og totalt 16 i Toppserien. I cupen har det blitt 3 scoringer. Hanna har også en del kamper for moderklubben Haugar i 2. divisjon.

Sportsjef Rune Lothe

Avaldsnes sin sportssjef, Rune Lothe, syns selvfølgelig det er trist å miste sin lagkaptein.

-Hanna har betydd svært mye, kanskje spesielt de to siste sesongene, for det unge laget vårt, og like mye utenfor banen som på banen, uttaler Lothe.

-Det er trist å miste en spiller med så stor erfaring fra Toppserien, og spesielt en lokal spiller, fortsetter Rune. Men Hanna har uttrykt en ambisjon om å utvikle seg videre så vi har stor forståelse for hennes valg når muligheten dukker opp, avslutter sportssjef Rune Lothe.

Hanna Dahl er på utgående kontrakt i Avaldsnes og går dermed gratis til Trønderklubben. Hanna er for øvrig det tredje spilleren som forlater Avaldsnes til fordel for Rosenborg i løpet av de to siste årene. Anna Jøsendal var den første, men har nå signalisert at hun forlater Trondheim og Rosenborg til fordel for utlandet. Og det kan se ut til at det er nettopp Odda jenta Hanna skal erstatte i Rosenborg.

Vi ønsker Hanna Lykke til i karrieren, så vi satse på at våre veier møtes igjen. Som kjent er Hanna samboer med herrelagets kaptein, Einar Utvik jr., og bosatt på Avaldsnes, men får nå midlertidig bopel i Trondheim.