God innsats tross tap

og hele 1.023 tilskuere

Emma Rolston er reist hjem.

Sist oppdatert: 23. mai 2022 Skrevet av: norvald

Foran et rekordstort publikumsfremmøte gav vi topplaget Rosenborg kamp til døren, men tre enkle scoringer sørget for at vi gikk av banen med tap 3-1. I en jevn første omgang gikk Rosenborg til pause med ledelse 1-0, mens vi brant to store sjanser.

Trine Øritzland med debut fra start i Toppserien (Foto: Mikael og Tormod Lindøe)

Rosenborgs midtstopper, høye Emilie Brakstad headet inn både 2-0 og 3-0 på corner i 2. omgang, før Emilie Rolston reduserte til 3-1 for oss. Totalt sett en fortjent seier til trønderne, men hederlig innsats av våre jenter som løftet seg kraftig etter fadesen i Bergen.

Etter den svake forestillingen mot Brann for en god uke siden valgte trenerteamet og endre formasjon mot Rosenborg. Laget startet i en 5-3-2, eller 3-5-2, formasjon, noe som viste seg å fungere veldig bra. Og inn som en tredje midtstopper kom 25 år gamle Trine Øritzland som før kampen stod bokført med et innhopp i Toppserien, i juli 2020. Men etter flere sterke kamper på U-laget ble Trine hentet inn i A-troppen for en god uke siden, og gjorde en meget god kamp til tross for kun 2-3 treninger med laget.

Rosenborgs gikk i ledelsen etter 21. minutter, samme tidspunkt laget scoret det første målet i trondheim, og flere fryktet utviklingen. Og målet burde vært unngått, vi mister en enkel ball på veg fremover, og gjestene kontrer kjapt, og Synne Skinnes Hansen kan score på blank goal. En meget bra kontring. Både Evelyn Badu og Hanna Dahl hadde store sjanser til å utligne, men lykkes ikke helt med avslutningene. Så må vi vel innrømme at Rosenborg også hadde minst en stor sjanse til å øke ledelsen. Men alt i alt en jevn, underholdende og tett første omgang  som det absolutt var all grunn til å være fornøyd med.

I andre omgang var Rosenborg det førende laget, men uten å skape all verdens sjanser. 2-0 kom på heading etter et feilaktig idømt frispark til gjestene av en meget svak kampleder. I stedet for frispark til vårt lag, fikk gjestene frispark, et frispark som ble slått inn i vår 5-meter, der Emilie Brakstad var sterkest.  3-0 kom etter corner, også denne gang på heading eter svakt markeringsspill av samme spiller. Og vi må bare innrømme at vi har en jobb å gjøre på dødballer i mot. Så kan vi glede oss over at 1-3 reduseringen kom etter corner. Trine Øritzland avslutter først i tverrligger, en våken Emma Rolston er først på returen og setter ballen i mål. En fortjent redusering. Dessverre maktet vi ikke å mobilisere en sluttspurt og gjestene fra Trondheim kan kontrollere kampen inn til seier.

Skal vi trekke frem noen spillere begynner vi med Susen Ama Duah som spilte en meget god kamp i midtforsvaret. Trine Øritzland er nevnt, og lengre fremover på banen nevner vi Evelyn Badu så lenge en vond ankel holdt. Synne Danielsen fikk sjansen i mål denne gang, Jovana Petrovic sliter med en skade i den ene handa. Og ungjenta (18) fra Kopervik spilte en feilfri kamp, og virket trygg og god i det meste.

Kampfakta

Avaldsnes – Rosenborg 1–3 (0–1)

Toppserien runde 10

Avaldsnes Idrettssenter 22. mai 2022

Mål: 21. min.: 0–1 Synne Skinnes Hansen, 58. min.:  0–2 Emilie Bragstad, 65 min.: 0–3 Emile Bragstad, 68 min.: 1–3 Emma Rolston

Gult kort: Sara Pavlovic, Avaldsnes

Dommer: Cecilie Frøyland, Frøyland

Tilskuere: 1.023

Laget: Synne Danielsen, Selma Løvås, Trine Øritzland, Kaja Olsen, Susan Ama Duah, Hanna Dahl, Evelyn Badu (Sandra Østenstad fra 51), Sara Pavlovic (Marion Mannes Haugland fra 78.), Cille Nilsen, Karina Sævik, Emma Rolston (Ida M. Natvik fra 78)