En god start på kvalifiseringen

men jobben er IKKE gjort

Kaja Olsen, scoret og storspilte mot TIL2020 onsdag.

Sist oppdatert: 24. nov 2023 Skrevet av: norvald

 

Det ble en strålende start på de to kvalifiseringskampene onsdag i kalde Tromsø. Seier 2-0 i en tett og jevn kamp gir oss et meget godt utgangspunkt foran kampen på Åsebøen søndag. Etter vår mening var vi klart det beste laget, og spesielt fysisk mener vi det var stor forskjell. Men jobben er på langt nær gjort, TIL2020 kommer til Haugalandet og Karmøy med lave skuldre og innstillingen «vi har ingen ting å tape, og alt å vinne». Derfor er vi  avhengige av at laget og teamet rundet fullfører jobben som startet onsdag. Alle må være skjerpet og på fra start til slutt, opprettholde effektiviteten som vi viste i Tromsø, og ikke minst ofre de siste krefter i 90 minutter pluss tilleggstid.

Dessverre får vi ikke spilt på vår egen arena, til det var værforholdene for usikre med antydning til kuldegrader kommende helg. Og da blir det fort utfordrende på gressbanen på Avaldsnes med fjoråret friskt i minne der vi fikk på frost i banen natten før kampen mot Øvrevoll Hosle. Vi har spilt en kamp på Åsebøen før, serieåpningen hjemme mot Lyn i mars. Da vant vi 2-1, og Kopervik IL gjennomførte en flott arrangement sammen med oss. Og publikum stilte opp (over 500) og skapte meget god stemning. Vi håper det samme skjer i søndag, og at Haugalendingene støtter laget sitt like godt som TIL2020 sine supportere støttet sitt lag i Tromsø onsdag.

Vi hadde en lang tur til Tromsø med avreise tirsdag kl. 15.00 fra Karmøy Flyplass, og retur torsdag omtrent på samme tid. Torsdag kveld ble en restitusjons trening på Haugesund Aerobicsenter, mens fredag og lørdag blir det vanlig trening med fokus på søndagens kamp. Stort sett alle spillerne er kampklare, med unntak av Natalie Velde som har vært og er skadet. Kaptein Hanna Dahl og Maria Hovmark tåler fortsatte ikke 90 minutter, men vi antar at at de vilspille deler av kampen. Evelyn Badu fikk to kampers karantene for sin opptreden mot Stabæk (rødt kort) og er ikke aktuell til kampen.

Etter kampen på onsdag står vi bokført med fem av seks seire mot TIL2020/IF Fløya, la oss satse på at det er seks av syv seire når klokken passerer 15.00 søndag

Så gjentar vi til publikum, støtt jentene i kampen om fortsatt Toppseriefotball for kvinner på Haugalandet neste år. God fornøyelse!

Vi anbefaler absolutt å kjøpe kamp billett på forhånd, og den kjøpes her:  https://avaldsnesdamer.ticketco.events/no/nb/m

Hvis du mot formodning IKKE kan dra til Kopervik søndag kan du se kampen på TV2 Sport 1 eller TV2 Play.