EN EPOKE ER OVER

og en ny starter nå!

Mange av disse spillerne fra 2023 blir nok stammen i 2024 laget

Sist oppdatert: 26. jan 2024 Skrevet av: norvald

 

Dagen i går var historisk. En avtale om felles satsing på Toppfotball for jenter på Haugalandet ble undertegnet av Avaldsnes Toppfotball og FK Haugesund. Avaldsnes Idrettslag har vært pioner for nyere satsing på på kvinner for om lag 15 år siden. I starten hadde klubben mange «import spillere» noe som gjorde det mulig å etter hvert utvikle lokale spillere til toppen av norsk fotball.

Klubben kom med i toppen av norsk toppfotball for første gang sesongen 2011, og med opprykk til Toppserien fra 2013. Avaldsnes ble landskjent for å hente internasjonale spillere til klubben og landet, spillere som utviklet seg til landslagsspillere og flere ble store stjerner i sine land. Vi glemmer heller ikke at klubben har hentet velkjente trenere som bla Tom Nordlie og John Arne Riise til klubben. Dette bidrog til at Toppserien fikk større media oppmerksomhet. Og enda viktige, klubben gikk i bresjen for å utvikle Toppserien kommersielt med nye tanker rundt marked og ikke minst streaming av kampene via nett TV. I spissen for arbeidet rundt  toppsatsingen til Avaldsnes stod Arne Utvik som var en pådriver for satsingen, og utfordret norsk kvinnefotball med sine ideer. Arne sørget også for at Toppserien ble tilført markeds midler slik at alle klubbene kunne utvikles videre.

Avaldsnes sin satsing har gitt klubben følgende medaljer:

Toppserien 4 medaljer: Sølv i 2015, 2016 og 2017. Bronse i 2020

NM cup 3 medaljer: Sølv i 2013 og 2015. GULL i 2017.

I tillegg til heder og ære har klubben deltatt i Champions League i tre ganger, og møtt storheter som  Barcelona og Lyon (to ganger).  Store opplevelser for både klubb, trenere og spillere, og hjemmekamper på Haugesund Stadion med over 5.000 tilskuere på tribunen. Noe som var rekord i Norge i 2016.

I tillegg har satsingen via Team Haugaland Kraft Akademiet (THK) bidratt til at klubben i større grad utviklet egne spillere til Toppserielaget de siste 4-5 sesongene. Det har også medført at regionen har hatt mange spillere på aldersbestemte landslag. Dette blant annet grunnet en solid sportslig  organisasjon.

Men nå skal vi gjøre dette sammen med FK Haugesund. Vi er trygge på at denne samarbeidsavtalen vil fortsatt sikre en bærekraftig satsing på fotball for jenter og kvinner i regionen vår fremover. Dette etter noen tøffe år økonomisk for Avaldsnes Toppfotball. Avaldsnes Toppfotball sitt trener apparat vil snarlig flytte inn på Haugesund Sparebank Arena som er det offisielle navnet på Haugesund Stadion. Dette blir også hovedbasen til de to seniorlagene som i år spiller i 1. og 2. divisjon, henholdsvis som Avaldsnes (1. div.)og FKH (2. div.), selv om treningene vil foregå andre steder. Akademiet vil holde til på Avaldsnes Idrettssenter i samme form som nå. Lagene vil bestå av spillere fra begge klubber, og spille i hvite og blå FKH-drakter i 2024 sesongen, med Avaldsnes logo. Fra og med 1. januar 2025 vil begge lag kalles FK Haugesund og spille med FKH-logo. Om alt går etter planen og klubbenes årsmøte godkjenner dette iløpet av 2024 (sannsynligvis til høsten en gang). For at 1.divisjonslaget skal få spille på Haugesund Sparebank Arena må vi høre til i Haugesund komme, noe vi regner med blir vedtatt på ekstraordinært årsmøtet mandag 29. januar.

Dermed er en fantastisk epoke for Avaldsnes Idrettslag/Toppfotball over, en epoke og opplevelser få klubber for være en del av. Vi har all grunn til å være stolte av oss selv og det vi sammen som klubb har oppnådd. En stor takk til Arne Utvik ( og A. Utvik AS) som satte «gallskapen», som mange har betegnet vår satsing som, i gang i 2007. Uten han hadde ikke dette vært mulig, og neppe «LikeMuligheter» for fotball jenter på Haugalandet. Vi vil også rette en stor takk til alle tillitsvalgte og frivillige som har bidratt sterkt rundt Avaldsnes Idrettslag/Toppfotball i mange år, spesiell knyttet til kamp arrangementene. Vi hadde ikke klart oss uten dere.

Til slutt, takk til spillere og trener apparat for tålmodighet og velvilje i tiden vi har lagt bak oss med mye usikkerhet. Vi er takknemlige for at de fleste av dere blir med oss videre i sammenslåingen.  Nå venter nye og spennende tider der vi igjen skal få lage mange nye minner sammen.

Og det begynner nå!»