Årets siste hjemmekamp

og ny skjebnekamp mot Røa

Hanna Dahl er endelig kampklar, og spillesugen som aldri før foran oppgjøret mot Røa.

Sist oppdatert: 10. nov 2023 Skrevet av: norvald

 

Regne med at de fleste av dere husker dramaet i fjorårets siste seriekamp mot Røa? Gjestene fra Oslo ledet 1-0, men to scoringer av innbytter Viktoria Sørensen i siste del av kampen (74. og 90. min.) gav oss to matchballer for å berge plassen i Toppserien. Det gikk bra til slutt etter en knapp seier mot Øvrevoll Hosle over to kamper. Nå, 12 måneder senere, er situasjonen akkurat lik. Vi er klar for en ny skjebnekamp mot Røa, som har berget plassen i Toppserien, og våre jenter bør nok sikre seg tre poeng i dag hvis vi skal sikre oss en ny kvalifiseringsplass (mest sannsynlig mot Tromsø). Teoretisk kan vi også unngå kvalik, da må det bli seier i årets siste kamp mot Stabæk borte, i tillegg til full pott mot Røa lørdag. Og Åsane må avgi fem poeng på sine to siste mot henholdsvis Arna Bjørnar (H i dag) og borte mot Røa. Ikke helt utenkelig da bydels laget fra Bergen har hatt en noe fallende formkurve i den senere tid med to poeng på de fem siste kampene.

To oppgjør er spilt mot lørdagens motstander, tap 2-1 i Oslo i vår, mens høstkampen i august på denne bane endte 0-0. I en kamp vi mente å ha fortjent alle poengene. Røas formkurve er svak, laget har faktisk ikke vunnet en seriekamp siden 6. juni mot Lyn. I høstsesongen  har laget spilt ni kamper og kun fått med seg tre poeng etter like mange uavgjorte kamper, og målforskjell 4-18.

Hva så med vårt eget lag? På de ni spilte kampene etter ferien har det blitt seks poeng, fire på de to siste, og målforskjell på 5-17. En statistikk som er hakket bedre enn Røas, men når kampen blåses i gang betyr det ingen ting. Det laget som vil mest, som utnytter sjansene sine vil gå seirende ut av kampen. Men det kan fort ende med poengdeling. Røas fordel er at de kan spille med lave skuldre, vår fordel er at vi spiller om en plass i neste års Toppserie!

Forrige kamp mot Rosenborg ga oss en uventet opptur og et uventet bonuspoeng. Vi har gjennomført tre gode kamper på rad, og vi regner med at det gir jentene en porsjon selvtillit inn mot lørdagens skjebnekamp. Men vi må IKKE glemme at resultatene kommer ikke av seg selv, det må slåss og kjempes fra første til siste spilleminutt (og sekund). Kaptein Hanna Dahl er tilbake etter langvarig skade, det samme er hun som avgjorde den nevnte kampen i fjor, Viktoria Sørensen, som har vært ute med benbrudd hele sesongen. Den eneste som er usikker er toppscorer Maria Hovmark, vi tror neppe hun starter, men tar nok plass på benken og kan eventuell bidra utover i kampen.

God fornøyelse folkens, dette blir spennende!   HUSK kampstart 13.30