Så er vi i gang igjen!

Sist oppdatert: 17. jul 2019 Skrevet av: admin

 

Sommeren 2019 blir forhåpentligvis sett på som et skifte for mange. Avaldsnes har selv gjort mye for å endre idrettens forutsetninger og rammevilkår lenge og gjennom mange ulike tiltak. Endelig ser ballen ut til å rulle litt. Årets VM har vært banebrytende globalt, og verden har begynt å åpne øynene. I deltakerlandene har responsen vært enorm. Historiske seertall har rullet inn kamp etter kamp. Debatten har flagret, også her til lands. Kritikken til kvinnefotball som publikumssport har begynt å legge seg. Og steike, det var på tide. Vi håper nå at kvinnefotballen ikke blir fratatt muligheten til å lykkes før en får prøvd seg. Også her lokalt!

Status her i Avaldsnes midt i Juli er at vi har så vidt kommet i gang igjen med fellestreninger. I VM pausen har spillerne hatt rett over 2 ukers pause fra Avaldsnes Idrettssenter, og hatt egentreninger rundt om hele verden på feriereiser og besøk hos familier. Det siste laget gjorde sammen var å løpe en såkalt «beep test», og det var også det første som ventet når vi startet opp igjen skikkelig. Og spillerne har virkelig tatt egentreningen på alvor. En «beep test» sier langt ifra alt om hvor god en er som fotballspiller, men den sier likevel noe om formen og formkurven. Spillerne hadde økt kapasiteten sin gjennom egentreningsperioden.

Spillerlogistikken har gått sin gang. Dejana Stephanovic har gått til VIF og dermed flyttet seg til en større by og en smule bedre klima. Både hun og vi skulle ønske at hun kunne dra litt lenger sør, og at vi ikke skulle måtte møte vår forrige kaptein i ligaen, men vi ønsker Dejana masse lykke til. Men vi skal fortsatt slå Enga!

Line Johansen har gått til en spansk klubb kalt EDF Logrono Femenino, hvor hun skal vokte buret. Vi ønsker Line masse lykke til!

Kristrun fikk dessverre ikke det helt store gjennombruddet i Avaldsnes, og har dratt tilbake til Island. Hun er en veldig hyggelig person og har fotball i seg, men hun er ikke rett spiller for Avaldsnes på dette tidspunkt, og vi vil derfor prioritere talentfulle norske spillere.

På skadefronten har Stephanie Ribeiro fortsatt plager. Hun dro hjem til USA i pausen, og har bedt om å få være hjemme for å trene seg opp i vante omgivelser. Det har klubben sagt ja til.

Giovanni har kommet i bedre form, og vi er glade for å kunne si at hun lander på Helganes i dag.

Gledelig er det da at vi har fått inn noen gode spillere fra lokalt og skandinavia! Svenske Louisa kom til oss fra USA der hun har vært keeper. Ylinn Tennebø var med oss til Tyrkia i vinter, og er en spiller vi har hatt veldig lyst til at skulle spille videre i rødt og hvitt. Nå har hun fullført videregående og vårsesongen for Kaupanger, og har flyttet til Karmøy. Kaupanger er en klubb som har gjort et godt stykke arbeid med utvikling av fotballspillere på jentesiden. Og den mest lokale spilleren, Anna Østrem har skiftet fra hvitt og blått i Haugar til rødt og hvitt i Avaldsnes. Østrem selv og Haugar som klubb og lag har gjort en solid jobb med å få frem en god lokal spiller. Nå skal vi gjøre alt for at Anna kan ta neste steg inn i toppfotballen. Disse spillerne skal du få bli bedre kjent med utover i uken.

Vi har også en spiller på prøvespill hos oss denne uken. Dominique Bruinenberg er en nederlandsk spiller som har spilt i Everton, England. Det blir spennende å se nivået hennes i løpet av uken.

Vi vil selv ta steg som spillerutviklere fra og i Avaldsnes. Klubben har nemlig blitt tildelt midler for en stilling som heter spillerutvikler, og skal jobbe fra Avaldsnes, med all kompetanse som ligger i Toppserieklubben, og ut mot klubbene i regionen vår sammen med NFF Rogaland. Det handler om å løfte nivået og å hjelpe jenter i klubbene rundt oss og å bistå til å ta enda bedre vare på talentene i regionen vår fra ung alder. Vi ser på dette som kjempespennende og vi gleder oss stort til fortsettelsen. Stillingen har akkurat blitt lyst ut og søknadsprosessen er dermed i gang.

Fotball er en dynamisk idrett hvor spillere går, og kommer jevnt og trutt av alle ulike årsaker. Spesielt er det også i år med det VM vi har lagt bak oss. Spillere blir attraktive innenfor og utenfor landegrensene, og det åpner opp muligheter for andre. Også vi kan regne med at det vil skje enda mer på spillerlogistikken, både inn og kanskje ut.

Vi spiller treningskamp onsdag 17.06 mot juniorlaget for gutter i Avaldsnes klokken 16.00 på Avaldsnes.

Kampen mot Klepp er utsatt til 07.08.19 klokken 18.00. Dermed blir den første kampen for Avaldsnes den 03.08.19 mot Arna Bjørnar klokken 15.00 på Avaldsnes. Påfølgende kommer cupkampen mot Klepp, også på Avaldsnes Idrettssenter.