NFF sørger for at vi ikke har noen rettssikkerhet i Kvinnefotballen

Sist oppdatert: 04. aug 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Vi reagerer sterkt på dommen om 3 kampers karantene som NFF har gitt Elise Thorsnes etter en situasjonen mellom henne og Kolbotns Noor Eckhoff.

Elise sin beskrivelse av situasjon er gjengitt i flere medier og til VG sa hun blant annet – Blir revet i trøya og holdt gjennom hele kampen, så skulle jeg egentlig bare riste meg løs siden hun tar tak i armen min, så treffer jeg henne i ansiktet med albuen. Var aldri meningen å slå henne. Til samme avis uttaler Kolbotn-trener Aleksander Olsen.
– Hun har vel ikke til vane for å gjøre sånt, hun. Men uansett er jo albuen der, så det gjør selvsagt vondt for Noor, sier han

Thorsnes-uhellet har vært mye omtalt i medier og blant folk. Spilleren har blitt hetset i enkelte fora på nettet og hatt stor belastning etter uhellet. NFF viker ikke fra sin dom. Dette gjør oss i Avaldsnes frustrerte og undrende til NFF sine prosesser og rutiner. NFF oppretter en sak på bakgrunn av en artikkel i VG. VGs artikkel bygger på et innlegg på en facebook blogg. Kort tid etter, sletter VG siteringene fra denne bloggen. Saken til NFF bygger utelukkende på videobildene i VGs sak. Ingen av dommerne har sett situasjonen. Bortelaget legger ikke inn protest. Spillerne skværer opp samme helg.

Vi mener ikke at spillere som gjør straffbare handlinger skal gå fri. Det skal være rettferdig. Men når det ikke kan bevises klart at det gjøres straffbare handlinger, så kan man heller ikke dømme en spiller. Heller ikke for å tie bloggere som roper om rettferdighet i behandlingen mellom kvinner og menn. Noe vi selvfølgelig også ønsker. Men det er helt misforstått at man kan straffe likt når bevisene er så forskjellige. Eliteserien filmes av mellom 6-10 kamera med zoom og ulike vinkler. I toppserien er det kun 1 kamp per runde som dekkes i nærheten av like godt. Normalen er 1 kamera i produksjonen. Det var også tilfellet i denne kampen.

Da ender vi opp med å måtte installere egne overvåkningskamera rundt hele banen, for å sikre bevis med gode vinkler.

Og vi som trodde vi bodde i et land der du er uskyldig til det motsatte er bevist?