Kristina Svandal blir proff

har signert proff kontrakt for to år

Trener Riise har stor tro på 18 år gamle Kristine Svandal.

Sist oppdatert: 30. des 2022 Skrevet av: norvald

 

Kristina Svandal har forlenget sin kontrakt i Avaldsnes, og erstattet nåværende amatør kontrakt med en ny proff kontrakt for de neste to sesongene. Hun er den første av flere ungjenter i Avaldsnes som kommer til å signere proff kontrakt.

-Kristina fikk store deler av forrige sesong ødelagt på grunn av skader, men hun er en spiller jeg har veldig stor tro på uttaler John Arne Riise.  Og jeg gleder meg til at hun får vist hva hun er god for, avslutter treneren.

Kristina Svandal.

Spisstalentet kom til Avaldsnes fra Haugar foran 2021 sesongen, men var innom klubben på lån i en liten periode i 2020. Den gang ble det med to innhopp i Toppserien, før ferden gikk tilbake til Haugar og ungdomsfotball. Men foran 2021 sesongen var 18 åringen fra Haugesund tilbake på Avaldsnes og klar for innsats i A troppen. Sesongen endte med hele 19 kamper i Toppserien og NM cup for 17 år gamle Svandal som også scoret tre mål. I år rakk Kristina tre kamper i starten på sesongen, før skade satte en stopper for flere kamper frem til sluttspillet startet i september. Totalt spilte Kristina 10 kamper i årets Toppseriesesong inkludert kvalifiseringskampene mot ØHIL.

Kristine Svandal har også vært i søkelyset til andre klubber, men valgte altså å bli værende i Haugalandets toppklubb.

-Jeg valgte å signere ny kontrakt i Avaldsnes siden jeg trives sosialt med både spillere og trenere. Så har jeg tro på at det er i Avaldsnes jeg kan utvikle meg til å bli en bedre spiller, sier Kristine Svandal som har høye ambisjoner om å spille i en toppklubb og landslaget i fremtiden.

Svandal har da også spilt på aldersbestemte landslag. Hun står registret med 8 landskamper, hvorav 4 for J-19 landslaget. I tillegg har hun scoret to mål for J-19 landslaget.