Knepent tap i hovedstaden

Total dominans i første omgang og to stolpeskudd i kampen mot VIF

Sist oppdatert: 27. jul 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

Avaldsnes dro til hovedstaden fredag morgen og klargjor seg på Storo. Det var en heltent tropp som ville vise at vi kan spille fotball og vise hva vi er gode for.

Og det var Avaldsnes som kom raskest ut av startblokkene. Ballen blir spilt opp, som er forvarsel på trykket som skulle komme. Avaldsnes feide Vålerenga av banen og imponerte mange gjennom sitt spill, og gjenvinning etter balltap. Avaldsnes holder trykket oppe og får også et skudd i tverrligger av Hanna Dahl! Nesten for bortelaget.

Så header Rasheedat Ajibade inn sitt 3. mål for sesongen! Fantastisk! «Det er fullt fortjent etter disse første fem minuttene. Fint angrep langs venstre, der Tvedten slår inn mot femmeteren. Avaldsnes’ toppscorer Ajibade er effektiv og får omsatt headingen i mål, etter noe tvilsomt keeperarbeid fra Seabert som regelrett fomler ballen over streken.» melder NTB.

Avaldsnes holder ut til pause. Det som er skummelt er at Vålerenga har vist i kamper tidligere at de er treige med å komme i gang. Og har levert sterke 2. omganger tidligere. De vet altså at de har det i seg å kunne snu fotballkamper og trenger bare 1 omgang.

Og det viste seg å være rett også i denne kampen. Avaldsnes viste klasse tidvis også i 2. omgang og får blant annet et stolpeskudd nummer 2 i andre omgang. Men det holder ikke inn.

Vålerenga får 2 store sjanser og scorer på begge. Første målet kommer Vålerengas Ildhusøy skjærer inn og skyter hardt på keeper Esson. Hun er uheldig og er kanskje noe uubestemt på om hun vil slå ballen over mål, eller forsøke å holde den. Da detter den dessverre heller ned i beina på Sigurdardottir som kan sette den enkelt i mål.

I det 89 minutt slår VIF ballen langt og opp til Ayara som blir fulgt av både Polkinghorne og Decker. Dårlig kommunikasjon fører til at Ayara kommer ut av situasjonen med ballen og kan sette den i mål.

Igjen ryker vi nær kampslutt. Det er vi ikke fornøyde med. Det som vi er fornøyde med er at vi får mye til å stemme. Vi viser for oss selv og omverden at vi kan spille fotball – på høyde med alle når vi får det til å klaffe. Så da er det bare å glede seg til revansje på søndag 16.00 på Avaldsnes Idrettssenter når vi skal slå Sandviken på eget gress!

vi vet vi kan!
Just do it!

Kampfakta

Vålerenga – Avaldsnes 2-1 (0-1)

Toppserien

Intility Arena

Mål: 0-1 Rasheedat Ajibade (5), 1-1 Ingibjörg Sigurdardottir (69), 2-1 Ajara Nchout (89)

Målsjanser: 5-4

Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen, Bækkelagets SK

Tilskuere: 200

Avaldsnes (4-3-3): Victoria Esson – Nathalie Utvik, Clare Polkinghorne, Robyn Decker, Hanna Dahl – Andrea Norheim (Anna Jøsendal fra 53.), Katrina Gorry, Olaug Tvedten – Ylinn Tennebø (Kristina Svandal fra 79.), Rasheedat Ajibade, Marthe Enlid