Forlenger med Avaldsnes!

Anna Jøsendal forlenger med Avaldsnes!

Fra venstre: Toppspillerutviklier (TSU) Kolbjørn Fosen, Anna Jøsendal, trener Thomas Dahle

Sist oppdatert: 18. jun 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Den lokale jenta har spilt 4 sesonger allerede i Avaldsnes etter å ha meldt overgang fra Odda. Venstrekanten har etterhvert fått mye spilletid og har gjort seg bemerket i Avaldsnestrøyen. Nå har hun og klubben blitt enige om en forlengelse av kontrakten ut 2021. 

 

Sportslig leder Ove Arnesen sier følgende om re-signeringen

Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med at Anna velger å fortsette sin karriere hos oss på Avaldsnes.

Anna har hatt en formidabel utvikling etter at hun kom til oss fra Odda sommeren 2017, og vi har stor tro på at denne utviklingen fortsetter også i fremtiden.

Det at Avaldsnes langt ute i havgapet er attraktive nok til å klare å beholde nok en ung og lokal spiller som har vært jaget av flere andre klubber føles veldig godt.

Vi gratulerer Anna og Avaldsnes med signeringen og gleder oss til fortsettelsen.

Anna sine egne ord
Det er flere grunner til at jeg velger å fortsette i Avaldsnes. Først og fremst er det en klubb jeg trives veldig godt i med mange kjekke mennesker. Avaldsnes er også en klubb som satser friskt og har store ambisjonar, noe som jeg vil være en del av. Avaldsnes legger også godt til rette for unge spillere som meg, slik at vi kan utvikle oss på en god måte.

Med tanke på fortsettelsen er mine ambisjonar med laget å henge med helt i toppen og kampen om gullet.

Du er fortsatt ung spiller, men har likevel lang fartstid i Avaldsnes. Hva vil du si til de som kaller Avaldsnes for «bare ein kjøpeklubb» og som ikke bryr seg om lokale talenter?

Selv om AIL har hatt en del utenlandske spillere de siste årene viser de at de bryr seg om lokale spillere også. I dag er det mange lokale spillerar på laget som velger å spille i AIL fordi vi vet de bryr seg om oss.

Likevel er det bra med en god blanding, og det viser bare at AIL er en klubb som satser for å nå toppen.

Kan du fortelle hvordan du mener Avaldsnes legger til rette for god utvikling av lokale spillere?

Vi har en toppspillerutvikler som har et stort fokus på oss yngre spillere. I tillegg har vi en god treningshverdag hor vi får spille med mange gode fotballspillere med ulike kvaliteter og rutine.

Trenerapparatet
Toppspillerutvikleren der er snakk om, er en lokal sterk profil ved navn Kolbjørn Fosen. Han har lang fartstid i både Vard og FKH. Han har gjort seg bemerket både på A nivå, men har hatt et enormt engasjement rundt spillerutvikling og er blant de fremste skolerte spillerutviklerne vi har. Han kom til Avaldsnes i 2019 og har blitt godt kjent med Anna, som han vil kalle maskinen fra Odda. «Hun er identiteten på Lystløper for Avaldsnes. En Lystløper er en som sprinter i 90 min og litt til med et smil rundt munnen». Avaldsnes skal ha lokale spillere og derfor viktig å ha med spillere som Anna. Samtidig viser Avaldsnes at de gir sjansen til de lokale spillerne. 

Anna har sine beste kvaliteter i det offensive spillet, og er god til å starte i bakrom. Videre er hun bra til å utfordre 1 mot 1  og er en god avslutter med venstrefot. 

Vi jobber nå med å utvikle også sitt defensive spill mer og hennes posisjon på banen i spill og pressspill. Anna er treningsvillig og har en enorm vilje til å trene og utvikle seg. Det blir derfor også viktig å jobbe smart for å holde seg skadefri så godt det lar seg gjøre.

Thomas er trener for Avaldsnes også i 2020. I tillegg til de lokale spillerne han jobber med hver dag i Avaldsnes, har han også vært en viktig brikke i utviklingen til mange andre gode fotballspillere i tiden sin i Ørn, og har dermed gode erfaringen med å ta unge spillere opp på toppnivå. Thomas løfter frem det at Anna har gått gradene som toppspiller i Avaldsnes, og synes det er ekstra gøy når lokale spillere tar steg og markerer seg slik som Anna nå gjør både for klubb og landslag. Anna er en identitets spiller for Avaldsnes med meget stor arbeidskapasitet, lojalitet , og har en Xfaktor i  spillet sitt med gjennombruddskraft og en giftig venstrefot.

 

Det er altså ingen tvil om at alle parter er fornøyde med å ha Anna med på Avaldsnes sitt eventyr fremover!