Årsmøte valgte Kjersti Jakobsen ny styreleder

og Olav Linga valgt til ny nestleder

Kjersti Jakobsen ny styreleder

Sist oppdatert: 15. mar 2023 Skrevet av: norvald

 

Tirsdag kveld ble det 3. ordinære Årsmøte i Avaldsnes Allianseidrettslag avholdt med 17 medlemmer til stede. Disse brukte knapt en omgang (45 min.) på å godkjenne årsberetning, regnskap fra 2022 og budsjett for 2023. De rakk også å godkjenne et forslag fra klubbens valgkomite om å utvide å styret fra 5 til 7 medlemmer.

Olav Linga er ny nestleder i styret

Hallgeir Broen, som har vært styreleder siden august 2021 ønsket avløsning og tidligere nestleder Kjersti Jakobsen overtar ledervervet. Som ny nestleder ble den tidligere konserndirektøren i Haugaland Kraft, Olav Linga, valgt. Linga ønsker nå å gjøre en jobb for jentene som å ønsker å satse på fotball i vår region. Ellers kom det flere nye fjes inn i styret, og tre av disse var kvinner. Blant de nye styremedlemmene finner vi også tidligere Karmøy ordfører Åse Simonsen.

Den nye nestelederen mener det ikke bør være noen forskjell på muligheter for jenter og gutter innen fotballen.

– Det skal ikke være, og det er ingen grunn til å være forskjell på det tilbudet som gis til gutter og jenter innen fotball, uttaler den ivrige Avaldsnes- og FKH patrioten., og fortsetter:

-Avaldsnes har vært, og er en av pionerklubbene for utviklingen av damefotball i Norge. Fra sidelinjen, som konsernsjef i Haugaland Kraft og sponsor, har jeg følget denne utviklingen over flere år. De store klubbene internasjonalt og i Norge satser nå for fullt på dame toppfotball. Men det er fortsatt en lang vei å gå. Dette er mitt utgangspunkt for at jeg nå går inn i styret i Avaldsnes Toppfotball. Jeg vil være med å påvirke og utvikle dette arbeidet videre, avslutter den tidligere konsernsjefen i den største lokaleeide bedriten i regionen.

Det nye styret er sammensatt slik:

Kjersti Jakobsen (leder), Olav Linga (nestleder-ny), Bengt Haugland (styremedlem), Magnhild Kalstø (styremedlem), Hugo Wee (styremedlem-ny), Heidi Nymann (styremedlem-ny) og Åse Simonsen (styremedlem-ny) Tidligere sportslig leder Ove Arnesen fortsetter i styret, men nå som varamedlem.

Regnskapet ble godkjent med et større underskudd, kr. 1 961 081. Styret opplyste at svikt i markedsinntekter avskrivning av tap på sponsoravtaler var hovedårsaken. Inntektene var på kr. 9.474.533, mens utgiftene var kr. 11.706.820. Budsjettet for neste år er på 13.512.000 kroner og det er budsjettert med et overskudd på kr. 739.000. Det nye styret får en formidabel jobb med å rette opp underskuddet fra 2022, og styremedlem, Bengt Haugland uttalte da også at det nye styret nok må se på ytterligere kostnadskutt.  En annen viktig oppgave styret skal i gang med er å rekruttere ny daglig leder etter Norvald Kaldheim som fratrer i løpet av våren.

 

Her er fakta om de nye medlemmene av styret:

Ny Styreleder: Kjersti Jakobsen er gift, har 2 barn, og er revisorutdannet. Etter utdannelsen startet hun i Salhus garasjeporter hvor hun i dag er daglig leder og eier. Hun har vært både styremedlem i fotballstyret og nestleder i hovedstyret til Avaldsnes bredde, før hun ble med som nestleder i styret til Avaldsnes toppfotball.  Hun er også styremedlem i Haugesund idrettslag Friidrett (HIL). Kjersti er ei driftig dame som liker utfordringer, har et godt nettverk og er en viktig bidragsyter til kvinnefotballen på Haugalandet.

Nytt Styremedlem: Olav Linga er født og oppvokst i Øystese i Hardanger. Gift, 2 barn og 2 barnebarn. Eldste barnebarn spiller på rekruttlaget til Avaldsnes. Konsernsjef i Haugaland Kraft i 18 år, og er fortsatt ansatt der som rådgiver. Før den tid var han 22 år i Aker konsernet, og de siste 4 årene adm dir på Stord. Sitter i en rekke styrer i dag, og har også erfaring fra styrearbeid innen håndball.

Nytt Styremedlem: Heidi Synnøve Nymann er utdannet fra Universitetet i Oslo, 5-årig Rettsvitenskap (jus). Hun arbeider nå som advokatfullmektig v/Borgen advokatar, avd. Haugesund. Tidligere har hun arbeidet som juridisk rådgiver for Karmøy kommune, eiendoms- og forvaltningssjef for Karmsund Havn samt plan- og forvaltningssjef for Karmsund Havn. Heidi er ei hardtarbeidende kvinne med et bredt nettverk og som elsker fotball. Hun innehar ulike styreverv og har god kunnskap omkring offentlig forvaltning. Hun er travel som person og som du alltid vet vil stille 100 % forberedt. Heidi bodde noen år på Avaldsnes og hadde barn i klubben.

Nytt Styremedlem: Aase Simonsen jobber i dag som markedssjef i Miljø og Sikkerhet, og var før det markedssjef i Norwegian Maritime Services (NMS). Hun var ordfører i Karmøy kommune fra 2011 til 2015 og har vært aktivt med i lokalpolitikken helt fram til i dag. Hun er også med på fylkesplan, men har nå gitt beskjed at hun trekker seg fra aktiv politikk fra 2023. Aase har også vært Stortingsrepresentant for Høyre i perioden 2017-2021, og møtte fast på Stortinget for Tina Bru i 2,5 år. Hun har også flere styreverv i selskaper og organisasjoner, og er i dag leder av Gina Krog kvinnesaksforening som hun også var med på å starte

Nytt styremedlem: Hugo Wee er 51 år, gift og har 3 jenter. Alle tre jentene debuterte på A-laget til Haugar, men har spilt/spiller på Avaldsnes. Hugo har erfaring som trener fra ungdomsavdelingen i Haugar, og fulgt fotballen tett de siste 10-15 årene både som damelag- og FKH entusiast. Hugo jobber som daglig leder og partner i Eiendomsmegler A og jobbet i bransjen siden 1997. Fra 2009 startet han i Tinn Eiendom som eier og daglig leder. Selskapet ble delvis kjøpt opp av 3 lokale banker og forandret navnet til Eiendomsmegler A. Han er også styreleder i selskapet Vestbris