Karina Sævik solgt

går til Vålerenga

Forlater Avaldsnes til fordel for Vålerenga

Sist oppdatert: 02. aug 2022 Skrevet av: norvald

 

Karina Sævik ble klar for Vålerenga i går og har signert en kontrakt frem til januar 2025. Karina hadde kontrakt med Avaldsnes frem til 31.12.2022 og kunne da gå gratis til ny klubb.

Avaldsnes og Vålerenga ble enige om overgangsbetingelse allerede under EM sluttspillet etter at Vålerenga la inn et bud på Karina like etter at lagene gikk til sommerpause.

-Vi er meget godt fornøyde med avtalen som gir oss en fin kontantsum, samt prosenter ved videresalg, uttaler sportslig leder Ove Arnesen som har ledet forhandlingene med Vålerenga, som opplyser at innholdet i avtalen ikke offentliggjøres.

-Vi skulle gjerne beholdt Karina lengre, men en kombinasjon av Karinas interesser og at vi ikke ville fått noe når Karinas kontrakt utløp etter sesongen gjorde det hele til en enkel avgjørelse, forteller Arnesen.

Osloklubben, som satser på å bli den ledende kvinneklubben i landet, ligger på 3. plass, tre poeng og en kamp mindre enn Rosenborg på 2. plass, i Toppserien når serien starter igjen til helgen. Laget har ambisjoner om topp 2 og mulighet for deltagelse i Champions League i 2023.

Også trener John Arne Riise ønsker Sævik lykke til i Vålerenga selv om han helst ville beholdt henne ut sesongen.

-Veldig trist å miste en så god spiller midt i sesongen, men dette er fotball, og denne overgangen er bra for begge parter med tanke på at hun bare hadde 6 måneder igjen av sin kontrakt uttaler Riise. Som legger til at Karina er en strålende fotballspiller, en vinner som hater å tape, og som nå får et fortjent tilbud om spill i en toppklubb.

Karina Sævik fikk dermed halvannen sesong i sin andre periode i klubben og stoppet på 102 kamper og 19 mål, hvorav 90 cup- og serie kamper, samt 10 mål i serie og cup. Denne sesongen har Karina spilt 13 kamper og scoret et mål i Toppserien i tillegg til cupkampen mot Klepp i 3. runde.

-Vi benytter anledningen til å takke Karina for en flott innsats i Avaldsnes denne gang, og satser på at Karina får en tredje periode i klubben om noen år sier Ove Arnesen. Og vi er veldig fornøyde med hennes bidrag i de to vanskelige siste sesongene for klubben, Karina har jobbet knallhardt både i trening og Kamp og vært et flott forbilde for alle lokale talenter avslutter Arnesen.

Vi ønsker Karina Lykke til videre i ny klubb som nokså sikkert er tilbake på Avaldsnes om knappe to uker. Men da på motsatt banehalvdel.