John Arne Riise ny hovedtrener

Sist oppdatert: 08. des 2021 Skrevet av: norvald

 

John Arne Riise har signert en to års avtale som ny hovedtrener for Avaldsnes sitt lag i Toppserien. Riise, som er utdannet UEFA A trener ankom Avaldsnes allerede i dag, og starter umiddelbart opp jobben med å bygge opp et nytt Avaldsnes lag.

– Vi har brukt en del tid på denne prosessen, det har vært viktig for oss å finne en hovedtrener som passer med vår identitet og strategi, forteller Kjersti Jacobsen, nestleder i styret i Avaldsnes Toppfotball. Jacobsen forteller videre Riise var i klubbens tanker i noen uker før en i forrige uke startet dialogen med den tidligere Liverpool spilleren.

-Alle kjenner til han erfaring som profesjonell fotballspiller gjennom nesten to tiår, og sån sett er en unik ressurs for oss. I tillegg får han topp skussmål fra trenere og veiledere i
UEFA utdannings systemet i NFF. Og de skussmål stemme godt med inntrykket vi har fått gjennom denne prosessen.

-Vi har stor tro på at vi sammen med John Arne kan klare å nå målet vårt om å være en topp 5klubb og glede oss allerede til 2022 sesongen avslutter Kjersti Jacobsen.

John Arne Riise forteller at det var flere grunner til at han valgte å takke ja til jobben i Avaldsnes.

– Først og fremst at jeg ser på dette som en unik mulighet til å utvikle meg som trener. Jeg har vært inne i herrefotballen hele livet, og nå er jeg klar for en rå utfordring som hovedtrener for Avaldsnes og kvinnefotball, som legger til at han er trygg på at jeg vil bli en bedre person og trener gjennom denne utfordringen.
-Hvilke muligheter ser du for Avaldsnes, og hvordan passer denne
jobben med dine egne ambisjoner som trener?
– Vi har hatt noen samtaler og ikke minst møter på teams hvor jeg har blitt utrolig imponert over profesjonaliteten innad i klubben. Ting er på stell og alt ligger til rette for å oppnå mye sammen. Mine ambisjoner som trener er å ta steg for steg. Man lærer utrolig mye hver dag og jeg er sikker på jeg vil lære utrolig mye i Avaldsnes. Samtidig som jeg er sikker på at min erfaring også bidra til at Avaldsnes blir enda bedre, fortsetter Riise som ikke vil opplyse, med respekt for de klubber det gjelder, hvilke andre klubber han hadde tilbud fra.

Tror du det er noen forskjell på å trene kvinner og menn, evt. hvilke forskjeller?
-Mine prinsipper, det jeg står for som trener, mine krav og hva jeg forventer fra laget mitt er det samme om det er kvinne eller herrefotball.
-Jeg ser på dette som en unik mulighet til å bli en enda bedre trener og endra bedre på å forstå det menneskelige i en trenerjobb, avslutter en engasjert John Arne Riise som legger til at han går «all-in» og selger huset sitt i Tønsberg og flytter til Haugalandet.