Ingrid Jåstad med come back i Avaldsnes

11 år etter hun spilte på J-9 år

Vår beste mot Åsane Ingrid Jåstad, her sammen med John Arne Riise.

Sist oppdatert: 29. des 2022 Skrevet av: norvald

 

20 åringen kommer fra Hafslo i Sogn, men har spilt for Arna Bjørnar i Toppserien siden sommeren 2019. Nå er midtbanespilleren tilbake i Avaldsnes, 11 år etter hun spilte en sesong for vårt J-9 års lag i 2011. Og årsaken til det?. Jo pappa Jan Tore Jåstad, som jobber som spillerutvikler i NFF Sogn i dag, var trener for Avaldsnes damene i 1. divisjon i 2011, vår første sesong i norsk Toppfotball.

-Eg gleder meg stort til å komme i gang i Avaldsnes. Og eg har fått et skikkelig  godt inntrykk av klubben gjennom de samtaler vi har hatt, og at de viste at Avaldsnes har troen på meg. Og ikke minst en strek vilje til å hjelpe meg å bli en bedre spiller. Så håper eg å kunne bidra til at Avaldsnes vinner fotballkamper i årene fremover, uttaler Ingrid Jåstad like etter at signaturen er påført en to års kontrakt.

Ingrid Jåstad har spilt flere sesonger for Kaupanger  i 2. og 1. divisjon etter overgangen fra bardomsklubben Hafslo, før hun flyttet til Bergen i 2019 og debuterte i NM cup mot Stabæk i juli måned. Debuten i Toppserien kom, litt artig det, mot Avaldsnes på Skeie i august 2019. Siden har Jåstad spilt 63 kamper i klubben, og scoret to mål, et disse denne sesongen. I tillegg har Jåstad 11 aldersbestemte landskamper og et mål. Tre av landskampene er for  J-18 i 2020.

Trener John Arne Riise  uttaler følgende om sin nye sentrale midtbanespiller:

-Ingrid har bra trøkk i spillet, og vil alltid ha ball og er en aggressiv duells piller. Hun har en god pasningsfot, og jeg liker hvordan hun spiller fotball. Hun er aggressiv i presset og alltid spillbar, flink i posisjonsspillet og er den typen spiller jeg så etter på midtbanen sier John Arne Riise, og avslutter slik. Hun vil passe godt inn i gruppa vår og måten vi ønsker spille fotball på, veldig spennende jente med nesten fire sesonger i Toppserien allerede til tross for at «bare» er 20 år (blir 21 i mars).

PS; Vi skreiv først at Ingrid debuterte i Toppserien mot Stabæk, det var cup kamp, ikke i Toppserien.