To nye sterke signeringer for et ambisiøst Avaldsnes!

Sist oppdatert: 23. jan 2020 Skrevet av: admin

 


Katrina Gorry og Clare Polkinghorne til Avaldsnes

Avaldsnes er klare for kampen om toppen med sine/to sterke signeringer. 

Fra tidligere er det kjent at Elise Thorsnes og Andrea Norheim vraker sterke ligaer og profftilværelse i utlandet for å komme til et ambisiøst Avaldsnes for å satse videre som profesjonelle i Toppserien. Nå følger to av de sterkeste spillerne i Australia, Katrina Gorry og Clare Polkinghorne, etter.

 

Katrina Gorry kommer til Avaldsnes fra australske Brisbane Roar. Hun er midtbanespiller med lang fartstid i internasjonal toppfotball. Til tross for sitt kallenavn «Mini» (høyde på 154 cm) er hun en fryktet midtbaneterrier med stor kapasitet og store evner. Hennes norske navnebror har jo også vist at det er fullt mulig å spille stor fotball med færre høydecentimetre

 

Gorry debuterte for Brisbane Roar i 2012 og vant ligaprisen for kvinnenes «årets spiller». Mens hun spilte for Brisbane har hun vunnet ligaen og har representert Australia sitt landslag 76 ganger og scoret 14 mål. Hun har over 100 kamper i Australia sin øverste divisjon og omtales som midtbane«maestro» av Brisbane Roars. I sommer kunne vi se Gorry styre midtbanen på det australske landslaget i VM.

 

Gorry kjenner blant andre Avaldsnes sin nylige signering Elise Thorsnes fra tiden i Utah i fjor (2018-19).

 

Fra Lena Tyriberget:

Vi ønsker Gorry sin rutine og erfaring sammen med våre litt yngre men spennende midtbanespillere. I tillegg til sin rutine og erfaring, vil hun kunne bidra med aggressivitet/press, være en god ballvinner og rytmesetter i vårt angrepsspill samtidig som hun kan være god til å balansere laget. Hun kan være både en 6’er og 8’er posisjonelt. Det er også en fordel at Katrina kjenner Elise fra tidligere og hun har fått meget gode skussmål fra Elise for sin fremtoning både på og utenfor banen. Dette er selvfølgelig med på å gjøre oss trygge på at Katrina vil bli en viktig bidragsyter til at Avaldsnes skal kjempe i toppen av Toppserien 2020. Vi gleder oss til å få Gorry til Avaldsnes.

 

Clare Polkinghorne (30 år) 

 

Spilleren med nest flest kamper for det australske landslaget kommer til Karmøy! Clare har 116 kamper og 9 mål for «The Mathildas». Hun har spilt hele sin seniorkarriere i Brisbane Roar  ogmesteparten av sine 11 år som kaptein. Polkinghorne var den første spilleren i historien til å nå 100 kamper i W-League. Som kjent er den australske ligaen kort og spilles på (norsk) vinterstid. Hun har dermed, i likhet med de aller fleste andre, spilt utenlands resten av året. Til tross for at hun er en defensiv spiller har hun altså funnet nettet hele ni ganger for landslaget. 

 

Fra Lena Tyriberget:

Den internasjonale erfaringen til Polkinghorne sier det meste. Hun er en solid internasjonal spiller, veldig profesjonell og vi er veldig trygge på at hun vil forsterke laget vårt på og utenfor banen. Erfaringen Avaldsnes har med australske spillere (senest AiviLuik), er at de både tar nivået og kan forsterke treningskulturen vi ønsker. Polkinghorne kan spille både midtstopper og 6’er posisjon. Sammen med Gorry er Polkinghorne spillere som blir veldig spennende å få til Avaldsnes og Toppserien.

Katrina Gorry tidligere klubber:

– Melbourne Victory (Australia) 2009

– Adelaide (Australia) 2010-11

– Melbourne Victory (Australia) 2011-12

– Ottawa Fury (USA) 2012

– Brisbane Roar (Australia) 2012 – i dag

– FC Kansas City (USA) 2014

Vegalta Senda (Japan) 2017

– Utah Royals (USA) 2018

 

 

Clare Poolkinghorne tidligere klubber: 

– Brisbane Roar

INAC Kobe Leonessa (Japan)

– Portland Thorns (USA)

– Houston Dash (USA)