Lena Tyriberget blir landslagstrener fra 1. mai

Sist oppdatert: 29. mar 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Lena Tyriberget har akseptert et tilbud fra NFF om å bli landslagstrener for J15-17, og vil derfor avslutte sitt arbeidsforhold med Avaldsnes Idrettslag fra 1. mai.

Lena Tyriberget kom til Avaldsnes vinteren 2018 som manager/sportssjef. Hun har vært sentral i oppbygningen av den sportslige strukturen rundt A- lag kvinner, men også rundt tiltak for spillerutvikling i og utenfor Avaldsnes Idrettslag. Lena har satt sammen og vært leder for et høykompetent team som nå skal fortsette å bygge videre på grunnmuren vi har laget sammen.

Avaldsnes vil ikke ansette noen ny person i stillingen umiddelbart, men bruke tid på å få lagt den optimale trenerkabalen for Avaldsnes med de rette personene.

–       «Jeg vil takke for to år i en klubb jeg har blitt glad i – spillere, kollegaer/ansatte/frivillige, dere på «loftet», og ikke minst «kara på taket» – Arne og Ove . Det har vært utfordrende, artig, interessant og mye jobbing på forskjellige fronter. Vi har utviklet et tankesett, en spillmodell og en plan for A-lag og utviklingslag . Vi har satt trøkk på spiller og trenerutvikling på jentesiden – i samarbeid med NFF Rogaland, Vard og Haugaland kraft. Kompetansen og ressursene i klubben har  vokst og det har vært lærerikt og spennende å arbeide med så dyktige og dedikerte mennesker. Laget, dere spillerne – utgjør en helt utrolig gjeng og dere har dyktige folk rundt dere. Treningskulturen og mentaliteten vil ta dere styrket gjennom det dere opplever i disse dager. Høstsesongen i fjor viser hva som er mulig, TEAM! At våre veier skilles når April er omme, er på ingen måte lett for meg, men et valg jeg har tatt. Samtidig som det blir trist å slutte i Avaldsnes, så ser jeg fram til å arbeide med landslag for NFF og Norge igjen. Jeg ønsker Avaldsnes alt det beste i 2020 og årene framover, avslutter Manager/Sportssjef Lena Tyriberget».

–       «For Avaldsnes Idrettslag er det trist å miste en slik ressurs som Lena. Samtidig føler vi på stolthet når NFF ønsker vår sportssjef i en sentral stilling, sier styreleder Hallgeir Broen. Han legger til at selv om vi mister sjefen, står vi godt rustet for å nå våre sportslige mål».

–       «Det å måtte si farvel til Lena, min venn og manager/sportssjef allerede nå, er rett og slett blytungt. Det arbeidet som Lena har lagt ned rundt A-laget, i utviklingsavdelingen og ikke minst alt det «usynlige» arbeidet hun har lagt ned i å strukturere oss, er ikke annet enn imponerende. Lena’s kompetanse og arbeidskapasitet vil bli sårt savnet. Selv om jeg er mest trist for at Lena nå skal forlate oss, er jeg VELDIG glad på Lena’s vegne og unner henne alt godt i fremtiden.                                    Fra i dag, torsdag 26. mars 2020, vil trener Thomas Dahle ta over hovedansvaret for Toppserielaget. Han vil ha med seg hele trenerapparatet videre og vil fortsette å bygge på den grunnmuren vi har laget sammen. Selv om Lena nå går over i ny jobb, er jeg trygg på at teamet vårt besitter kompetanse til å opprettholde våre høye sportslige ambisjoner, sier sportslig leder Ove Arnesen».

  • Det er viktig å understreke, sier Arnesen, at Lena har hatt en rolle som innbefatter et stort ansvarsområde. Klubben vil bruke nødvendig tid på å finne en løsning som ivaretar arbeidet Lena har gjort rundt Toppserielaget og rollen hun har hatt innenfor spillerutviklingen.

Ved ytterligere spørsmål ta kontakt med sportslig leder Ove Arnesen. Mobil: 911 07 615