Ny Oslotur

møter Vålerenga søndag

Selma Løvås (til hvenstre) og Karina Sævik møter Vålerenga (Foto: Mikal og Tormod Lindøe)

Sist oppdatert: 30. apr 2022 Skrevet av: norvald

 

I dag tidlig lettet et nytt fly fra Karmøy med Avaldsnestroppen om bord på vei til Oslo på jakt etter nye poeng. Og denne gang er vi overbevist om at det ikke blir noen bomtur. Intility Arena, som stadion til Vålerenga heter, er garantert kampklar i følge Vålerenga. Og siden vi fikk hvile i midtukerunden, i motsetning til vertskapet, regner vi med at også vårt lag er kampklar. Oslolaget er vist forrykende form i vår, full pott på sine seks første kamper, og delt tabelledelse med Brann. Onsdag vant laget 3-0 over LSK Kvinner i en kamp laget var overlegne i. Det betyr at vi står foran en stor utfordring søndag etter middag. Men vi satser på at avlysningen og bomturen til Oslo onsdag og torsdag ikke har tappet jentene helt for energi.

Viktoria Sørensen fra 2-er laget til A-troppen. (Foto; Beate Oma Dahle/NTB)

Siden torsdag formiddag, bare minutter etter hjemkomsten fra Oslo, var første trening inn mot Vålerenga kampen i gang. Fredag ble også godt benyttet, og gledelig nok er Emma Rolston og Selma Løvås tilbake i troppen etter 2-3 uker på sidelinjen. Våre to yngste spillere, Cille Nilsen og Ida Natvik, er ikke i troppen søndag da ungjentene er opptatt med EM for J-17 landslaget. Trener John Arne Riise og hans assistent, Roger Skulstad Johannessen, har tatt inn 18 årige Viktoria Sørensen til kampen. Vea jenta er toppscorer på 2-er laget i 2. divisjon og har trent med A-laget de siste ukene. Nå mener trenerduoen at hun kan være moden for spill på et høyere nivå. Så satse vi på at vi kan overraske et seiersvant Vålerenga lag som har flere tidligere Avaldsnes profiler på laget. Ikke minst Olaug Tvedten som ble kåret til banens beste i sist kamp mot LSK. Totalt finner vi fem spillere med fortid i Avaldsnes i Vålerengas stall.

Første gang møtte Oslo laget var i 2010, 3. runde i cupen, og vi vant 2-0 på Vallhall etter to scoringer av Cecilie Pedersen. Siden har vi møtt laget 20 ganger, to av disse i 1. divisjon, og de 18 andre i Toppserien. I tillegg kommer en rekke cup kamper. Flest oppgjør har vippet i vår favør, vi satser på at skjer søndag også selv om hjemmelaget er skyhøye favoritter.

Tabellen etter tidligere serie kamper mot Vålerenga ser slik ut:  20   10-4-6  38-26  (12)

Denne søndagen er kampstart kl 14.00 (pga cupfinalen for herrer som starter kl. 16.00 noen kilometer unna). Og som vanlig kan du se kampen på H-Avis eller Direktesport.