Ny hjemmekamp

denne gang mot Stabæk

Vi satser på ny jubel søndag når Stabøk kommer på besøk. (Foto; Tormod og Mikal Lindøe

Sist oppdatert: 07. mai 2022 Skrevet av: norvald

 

Siden sist hjemmekamp har vi hatt to bomturer til Oslo. Først onsdag for halvannen uke siden mot Kolbotn , og en kamp som ble avlyst av hoveddommer en god time før kampstart på grunn av elendige baneforhold. Søndag gikk turen til Intility Arena og kamp mot Vålerenga. En ny bomtur, null poeng og 5 innslupne mål i bagasjen hjem. Men den perioden er nå avsluttet, og i den uken som har gått har vi gjennomført meget gode treninger. Og ikke minst forsøkt oss på Curling, men konklusjonen er klar. Vi holder oss til fotball!

Sist kamp var en flott opplevelse her på Avaldsnes idrettssenter. Masse publikum, liv på tribunen, og en underholdende og spennende kamp mot Lyn. Det enste som manglet var seier til hjemmelaget, noe vi mente vi hadde fortjent.

Søndag er det Stabæk som kommer på besøk, og vi skal jakte seier, forhåpentligvis den første på eget gress denne sesongen. To tap og en uavgjort er uttellingen her hjemme så langt.  Cille Nilsen og Ida Natvik er fortsatt ikke tilgjengelige, de er opptatt med EM for J-17. Så har vi, som vanlig, noen skadeutfordringer på sentrale spillere, så i skrivende stund er det usikkert hvem som blir spilleklar til søndag. Men vi satser på at når klokken går mot 15.00 på kampdagen er de fleste kampklar.

Stabæk en klubb med en stolt historie som har gitt «de blå» flere seriemesterskap og cupseire. Blant annet over vårt lag tilbake i 2013.

Men så har det gått nedover, og i 2020 hadde Stabæk en gjestesesong i 1. divisjon, men var tilbake i det gjeve selskap i fjor. Nå er klubben på rett vei oppover, og pr. dato på 5. plass, kun to poeng opp til 4. plass (LSK) og plass i høstens medaljeliga. Onsdag var laget i Trondheim og spilte en fremskutt kamp mot Rosenborg og tapte 1-0. Mulig det kan være til vår fordel at laget har en ekstra kamp i beina denne uken.

Tidligere kamper mot Stabæk har vært særdeles jevne, klubbene har like mange seire (5), men målforskjell et mål i favør oss. Totalt er det kun scoret 35 mål på 16 kamper, noe som gir et snitt på 2,2 mål. Fjorårets kamper endte 1-1 her på Avaldsnes, mens det ble 1-2 tap i siste serierunde på Nadderud i fjor.

Slik ser statistikk ut:   16   5—6—5    18-17   (1)

Vi tror nok det blir jevnt og tett i dag også, med gjestene som små favoritter på bakgrunn av resultatene så langt.

Kampen vises på H-Avis og Direktesport. https://www.direktesport.no/event/B0sZUbi6rzLH6s2evL1oyy

Aller best er å se kampen live, forhåndskjøp billetter her på TicketCo eller kjøp billett når du kommer https://avaldsnesdamer.ticketco.events/…/avaldsnes…