Nathalie Utvik må legge opp

skade stopper videre toppfotball

Spillerportrett av Avaldsnes Nathalie Utvik

Sist oppdatert: 19. nov 2021 Skrevet av: norvald

 

Neste sesong skulle hun spilt sin 10. sesong i Toppserien, men korsbåndskade stopper Nathalie Jøsang Utvik for å gjøre det hun elsker (nesten) mest av alt. Å spille fotball. Denne uken har 28 åringen varslet klubben at skaden hun pådrog seg i sommer er så alvorlig at videre spill på toppnivå ikke er forsvarlig.

– Fra medisinsk hold har jeg fått krystallklare råd, med ny operasjon og fortsatt fotball er sjansen stor for at jeg vil få alvorlige kne plager senere i livet. Og livet skal handle om mer fremover enn fotball forteller en meget skuffet Nathalie Utvik som hadde håpet på enda et par sesonger på høyeste nivå.

– Nathalie Utvik har vært en av bærebjelkene i Avaldsnes sitt damelag i mange år, så dette er en trist dag, sier fungerende sportslig leder Ove Arnesen. Vi skulle svært gjerne hatt Nathalie med oss videre, som 120% profesjonell har hun alltid gått foran som et eksempel for både yngre og eldre spillere, legger Arnesen til med en klump i halsen over den triste beskjeden.

En ung Nathalie Utvik i kamp i sesongen 2011

Nathalie er et ekte Avaldsnes produkt, vokst opp på Avaldsnes Idrettssenter siden 6 års alderen, og med unntak av 3,5 år i Røa under studietiden, har hun alltid spilt for moderklubben. Hun er den eneste spilleren som har vært med på hele Avaldsnes eventyret, fra opprykk fra 3. divisjon i 2008 til opprykk til Toppserien fire år senere i 2012. Natalie har deltatt i to av klubbens tre cupfinaler, og har cupgull fra 2017, seriesølv fra 2017 og seriebronse fra 2020. Og ikke minst deltagelse i UEFA Champions League.

Nathalie Utvik debuterte på vårt A-lag i 2008, som 14 åring, i 3. divisjon. Nå 13 år senere står hun bokført med 204 kamper og 4 mål. Av de fire målene er hennes scoring i cupens kvartfinale i 2017, på Klepp, den mest kjente. Sekunder før slutt utlignet Nathalie til 1-1, noe som ga oss ekstraomganger og senere seier etter straffesparkkonkurranse. Og de fleste husker nok fortsettelsen…. I tillegg har Nathalie 33 kamper før Røa.

Flere alvorlige skadeavbrekk har gjort at Nathalie har mistet om lag tre sesonger underveis i karrieren. Først korsbåndskade under en samling for J-19 landslaget i 2012, og senere en komplisert ankelskade i årene 2014 og 2015. Uten disse hadde Nathalie fort kunne plusset på minst 50 Toppseriekamper til. I tillegg har Natalie 4 aldersbestemte landskamper, 2 på J-17 og 2 på J-19.

– Jeg skulle gjerne spilt et par sesonger til, og har levd i håpet siden skaden oppstod i sommer, at jeg skulle komme tilbake og avsluttet karrieren på banen, og ikke på utsiden, sier Nathalie, som har måtte fulgt sine lagvenninner i kampen om fornyet Toppseriekontrakt fra sidelinjen.

– Det har vørt tøft, verre enn å være på banen, og nå skulle jeg gitt mye for at jeg kunne gått løs på en ny sesong på det som blir et lag med mange nye spillere neste år avslutter Nathalie Utvik, som kjapt legger til:

– Men dere kommer ikke til å unngå meg på Skeie selv om karrieren på banen er over, jeg har til hensikt å vise meg titt og ofte. Og takk for det Nathalie, som fra januar starter som jurist hos Deloitte advokatene i Haugesund.

Og ikke minst, takk for innsatsen Nathalie.