Hjemmekamp mot Arna Bjørnar

årets siste og uhyre viktig

Sist oppdatert: 05. nov 2021 Skrevet av: norvald

 

Bilde: Kaptein Robyn Decker med sin siste hjemmekamp søndag (foto: Mikael Lindøe)

Søndag kommer Arna-Bjørnar på besøk til årets siste hjemmekamp, en meget viktig kamp hvor tre poeng kan gi oss fornyet kontrakt i Toppserien. To serierunder før sesongen skal gjøres opp ser «bunn tabellen slik ut»:

6 Arna-Bjørnar 16 17
7 Avaldsnes Toppfotball 16 12
8 Lyn 16 12
9 Stabæk 16 11
10 Klepp 16 7

Med seier står vi på 15 poeng og da må Lyn ta poeng fra LSK Kvinner (H) eller Rosenborg (B). Stabæk må vinne sine to siste, mot Vålerenga (B)og slå oss i den siste kampen som spilles på Nadderud. Uansett vil seier, eller uavgjort, gis oss kvalifisering mot nr. 2 i 1. divisjon. Også målforskjell teller til vår fordel, vi har 6 mål å gå på i forhold til Lyn, og 16 mål bedre enn Stabæk. Klepp har enda en teoretisk mulighet men da må serieleder Sandviken bankes i Bergen til helgen, og cupmester Vålerenga på Klepp i siste serieomgang. Dette ble mye teori, la oss bare fastslå at vi må bare sørge for å ta mest mulig, helst minst 3, poeng i våre to gjenstående kamper.

Det er gått tre uker siden sist kamp, mot Sandviken hjemme, en kamp som endte med et surt 0-1 tap etter en sen scoring. Vi gjennomførte en god kamp, i likhet med kampene forut Sandviken kampen, men fikk litt for få poeng. Men fortsetter vi med samme innsats og spill har vi gode muligheter mot Arna-Bjørnar, et lag vi vant hele 4-0 mot i cupen tidlig i høst. Så glemmer vi at vi tapte 3-0 i det motsatte oppgjøret i Bergen i sommer. Arna-Bjørnar kommer nok til Avaldsnes fulle av revansjelyst etter 1-15 på de to siste kampene (Vålerenga og Rosenborg). Laget ligger fem poeng foran oss så det er enda muligheter å passere Bergenserne på tabellen.

Statistikken over tidligere oppgjør mot Arna-Bjørnar i Toppserien ser slik ut: 17-10-1-4  29-20. En solid statistikk som vi håper å beholde etter søndagens kamp.

Sara Pavlovic er skadet

Vårt lag har slitt med skader, og mange spillere på landslagsoppdrag uken etter Sandviken kampen. Gio måtte forlate banen tidlig mot Sandviken og er høyst usikker søndag. Det samme er Sara Pavlovick som ble skadet i en treningskamp (3×20 min. mot Vard G-16) forrige lørdag. Sara har ikke trent siden, og i følge sportssjef Kolla Fosen må det under til for at hun skal entre grasmatta søndag kl. 13.00. Tar vi så med at Anna Jøsendal fortsatt er skadet, noe hun forblir, og kan kun trene alternativt frem mot nyttår, og at Natalie Utvik som kjent også er ute i lang tid. Og det samme er Jenny Røsholm Olsen som først er tilbake på fotballbanen tidligst neste sommer. Alle viktige spillere som vi gjerne skulle hatt på banen. Når det er sagt, alle våre lovende unge spillere har dermed fått tillit og gjort en meget god innsats.