Vi klarte det!

avgjorde 4 minutt på overtid

Viktoria Sørensen med opprykk fra U-laget til A-laget fra 2023. (Foto: Mikael Lindøe).

Sist oppdatert: 31. okt 2022 Skrevet av: norvald

Viktoria Sørensen, ungjenta fra Vedavåg som egentlig tilhører U-lags troppen og har knapt spilt i Toppserien. Midtveis i 2. omgang ble 18 åringen sendt på banen av trener Riise med en klar oppgave. Ofre alt i feltet, og krige på alt av baller som kom. Knappe halvtimen senere går hun av banen med to scoringer, er dagens store helt og har reddet laget sitt fra nedrykk fra Toppserien. I første omgang. Seieren betyr at vi får kvalifiseringskamper mot Øvrevoll Holse.

Målene var sågar Viktorias første scoringer i Toppserien på sine syv innhopp som innbytter så langt i karrieren. Debuten kom for over to år siden da Vea jenta debuterte i 5-2 seieren mot Lyn i juli 2020. At Victoria er toppscorer på U-laget med 15 seriescoringer i år overasker oss ikke. Og selv om Victoria er vokst opp på Vea har hun gode gener fra Avaldsnes med seg. hennes morfar, avdøde Malvin Knutsen, spilte fotball i Avaldsnes, var med i ledelsen og var æresmedlem i klubben i sin tid.

Sara Pavlovic var stor i kampen mot Røa, og var banes gigant. (Foto: Tormod og Miakel Lindøe)

Kampen startet på verst tenkelig vis. Røa fikk en unødvendig frispark uten på høyrekanten, slo ballen inn i feltet og markeringssvikt og passivt forsvarsspill gjorde at Ragne Svanstuen enkelt kunne sende Oslo jentene i ledelsen. Og ikke så mange minutter senere kunne fort det samme skjedd igjen, men heldigvis var stolpen i veien. Imponerende nok viste våre jenter tæl og vilje, de tok tak i kampen og kontrollerte banespillet resten av omgangen. Vi skapte ikke all verdens sjanser, men både Kristina Svandal, som startet en kamp for første gang i år, og Ida Natvik hadde sjanser til å utligne til 1-1.

I andre halvdel fortsatte kampen i samme spor, Røa skapte null og niks, og vi kjørte kampen. Trener Johan Arne Riise og hans team gjorde noen kloke bytter, blant annet inn med Viktoria Sørensen og Gi Santos, som fikk sine første minutter i Toppserien, på topp. Masse innlegg i boks, og 18 minutter før full tid kom utligningen. På typisk Sørensen vis, hun vant en duell mot Røa keepere omtrent på målstreken og 1-1. Og da vi alle hadde innfunnet oss med uavgjort og spill i 1. divisjon i 2023 var unge Sørensen der igjen. Innlegg i boks, Viktoria demper, snur seg og skyter ballen i mål (men var det via Ida Natviks legg??). En flott prestasjon. Og en jubel på Avaldsnes Idrettssenter jeg tror vi aldri har opplevd maken til, og det til tross for opprykkskamper og semifinaleseier i NM cup.

En fantastisk publikumsstemning, de 886 tilskuerne var til stort hjelp og støtte selv om det ble ganske så stille en stund etter at Røa tok ledelsen. Tusen takk for støtten, håper det ga mersmak og at dere kommer igjen når vi møter Øvrevoll Holse i kvalifiseringskamp om noen uker.

Samtlige 14 spillere og de øvrige 6 på benken bidrog til å dra seieren i land. Ute på banen må vi bare trekke frem Sara Pavlovic. Serberen spilte nok sin beste kamp i Avaldsnes drakten på sine to sesonger i klubben. Evelyn Badu var ikke langt bak, også hennes beste kamp hittil.

Nå venter altså to kvalifiseringskamper mot Øvrevoll Holse IL, to tøffe kamper mot et lag som slåss med Åsane og Tromsø gjennom grunnserien i 1. divisjon. I siste serierunde tapte laget hele 5-1 mot nedrykksklare Medkila i harstad, men vi registrerer at laget sparte flere nøkkelspillere i den kampen. Sannsynligvis spilles bortekampen i Oslo neste søndag, så blir det returkamp på Avaldsnes 13. eller 20. oktober.

Kampfakta

Avaldsnes – Røa 2–1 (0–1)

Bunnsluttspillet i Toppserien runde 7

Avaldsnes idrettssenter 30. okt.

Mål: 0–1 2. min.: Ragne Svastuen, 1–1 72. min.: Viktoria Sørensen, 2-1 90+3 min.: Viktoria Sørensen (90)

Gult kort: Kaja Olsen, Sara Pavlovic,  Avaldsnes og Tuva Espås, Oline Fuglem, Røa

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

Tilskuere: 886

Laget: Siri Ervik, Selma Løvås, Trine Øritzland, Kaja Olsen, Emma Endresen (Gi Santos fra 71.), Hanna Dahl, Evelyn Badu, Sara Pavlovic, Sandra Østenstad (Maya Ladhani fra 71.) Ida Mortensen Natvik og  Kristina Svandal (Viktoria Sørensen fra 62.)