Vi fornyer samarbeidet med Kopervik Videregående Skole

Både Sandra Østenstad (til venstre) og Emma Endresen (i midten) er elever på Kopervik VGS, og har tilrettelagt undervisning.

Sist oppdatert: 14. nov 2022 Skrevet av: norvald

 

Det er snart 5 år siden vi inngikk en samarbeidsavtale med Kopervik Videregående Skole som gjelder for våre spillere som er elever på skolen. Disse får tilpasset sin skolehverdag slik at de kan satse best mulig på toppfotball. Dette gjelder både spillere som er i Toppserietroppen og de som er i vår utviklingsavdeling.

-Dette gjør at disse kan få trene på dagtid sammen med Toppserielaget, de kan delta på treningsleirer og på alle måter få lagt forholdene til rette til det beste for spiller og klubb, uttaler utviklingsleder Monica Arnesen i Avaldsnes Toppfotball.

Per i dag har klubben tre elever som er i A-troppen, Sandra Østenstad, Emma Endresen og Synne Danielsen. To av disse har valgt å bruke 4 år på å gjennomføre skolegangen mot normalt tre år.

-Vi har, og har hatt, et fantastisk godt samarbeid med skolen gjennom mange år. Ansvarlig for toppidrett fotball ved Kopervik vgs, Vidar Steensnæs og hans gjeng, viser stor fleksibilitet ved å legge til rette for satsing for disse spillerne, noe som er helt avgjørende for oss ved en slik samarbeidsavtale, sier Monica Arnesen.

-Jeg har fått muligheten til å ta videregående over 4 år. På denne måten blir skolehverdagen enklere å håndtere, samtidig som jeg gir fotballsatsingen en ordentlig mulighet.  Skolen har vært fleksibel med å tilpasse timeplanen og vurderingssituasjoner i forhold til treningshverdagen i Avaldsnes. Som oftest trener vi med Avaldsnes i skoletiden og de gangene vi trener på skolen i toppidrettstimene, legger de til rette for at belastningen tilpasses aktivitetene vi har i Avaldsnes, uttaler elev ved Kopervik vgs og spiller for Avaldsnes, Sandra Østenstad.

Ikke uventet har disse elevene også ambisjoner med hensyn til skolearbeidet, og jobber hardt for å oppnå gode karakterer. Derfor er det viktig at skole og klubb samarbeider godt.

-Vi har særdeles god erfaring med samarbeidet med Avaldsnes Toppfotball, spesielt etter at utviklingsleder Monica Arnesen kom inn i klubben, uttaler Vidar Steensnæs til hjemmesiden vår. For oss er det en stor glede å være med å legge forholdene til rette for at ambisiøs idrettsungdom kan få oppfylle sine drømmer.

-Vi setter vår ære i å veilede disse og sammen med de finne ut hvordan de på best mulig måte kan satse på fotballen, men samtidig komme ut av skolen med et godt grunnlag for fremtidig utdannelse, avslutter Steensnæs.