Velkommen Ingvild Hansen Høvring

har signert proffkontrakt for 2 år

Ingvild Hansen Høvring kommer fra FKH Damer

Sist oppdatert: 04. jan 2023 Skrevet av: norvald

 

Ingvild Hansen Høvring (24) er tilbake i Avaldsnes, snart 8 år etter hun spilte på vårt U-lag i 2. divisjon i perioden 2013-2015. Høvring, som kommer fra Kopervik, kommer nå fra FKH damer hvor hun har vært lagkaptein og spilt samtlige kamper som laget har spilt. Sesongene 2019, 2020 0g 2021 tilbrakte hun i Bergen og Åsane i 2. divisjon hvor hun også var kaptein.

-Det har alltid vært en drøm å spille i Toppserien så når muligheten nå bød seg var det vanskelig å si nei uttaler Ingvild Hansen Høvring etter at hun har satt signaturen sin på en kontrakt som binder henne til Avaldsnes for de to neste sesongene.

-Jeg gleder meg til å utvikle meg videre som fotballspiller i Avaldsnes, og ser frem til å møte trener team og lagvenninner neste uke, legger Høvring til.

Også John Arne Riise er fornøyd med at Kopervikjenta valgte å signere for Klubben. Høvring var også aktuel i fjor da hun flyttet tilbake til Haugalandet, men oppstart i ny jobb gjorde at satsing på toppfotball var vanskelig.

-Ingvild har en ekstremt god venstrefot, god fotballforståelse, og offensive kvaliteter som jeg har sett etter i en stopper rolle. Så skal vi gjøre henne enda mer komplett som spiller, og at hun er lokal gjør dette veldig spennende, uttaler hovedtrener John Arne Riise.

Ingvild, som fyller 25 år høsten 23, kom til Avaldsnes fra moderklubben Kopervik foran 2013 sesongen, som en lovende 15 åring og var i vår U-stall. Hun spilte 26 kamper i 2. divisjon og scoret 5 mål før hun valgte overgang til Haugar i samme divisjon våren 2015. I Haugesundsklubben spilte hun 74 kamper og scoret 16 mål. I Åsane ble Ingvild en av lagets viktigste spillere, og var på årets lag i 1. divisjon med minst en anledning. Hun fikk med seg 51 kamper og 6 mål i vår nest høyeste divisjon før hun i fjor vendte nesen hjemover og meldte overgang til FK Haugesund sitt nystartede damelag. Med andre ord, Høvring, som er datter av den kjente lokale treneren, Geir Egil Høvring, er en rutinert spiller i senior-sammenheng selv om hun ikke har erfaring fra det aller høyeste nivå.

-Vi ser alltid etter de beste spillerne her lokalt, og Ingvild er definitivt det, mener John Arne Riise, og fortsetter. Jeg har hørt mye om hennes kvaliteter siden jeg kom til Haugalandet, og fikk sett henne live flere ganger i sesongen som, og er overbevist om at jeg og mitt team kan få enda mer ut av henne og at hun vil styrke oss inn mot 2023 sesongen, avslutter Riise.