Utsatt seriestart

Sist oppdatert: 23. feb 2021 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Mandag 22.02.21 hadde toppklubbene på herre- og kvinnefotballen møte med NFF ved Lise Klaveness og Nils Fisketjønn. Der fremkom det at vurderingene som er gjort av regjeringen vedrørende avlysning av treningskamper og anbefalt utsettelse av seriestart for toppidrett gjør at Toppserien utsettes. Det har tidligere blitt kommunisert at toppklubbene har behov for en periode med treningskamper på 4 uker for å være klare for konkurransesituasjon. Kamptrening er høyst nødvendig for å være klar for belastningen det innebærer fra et medisinsk perspektiv. Dette er spesielt viktig i en tid der det ikke er mulig å hente inn gjestespillere, hospitanter el. for å få nok folk på trening for å trene på kampsituasjoner.

Dette innebærer at kampene i mars måned blir utsatt. I starten av april ligger det en internasjonal periode for landslagsaktivitet og det vil derfor være vanskelig å se for seg en seriestart før midten på April, dersom smittesituasjonen tillater det. Det er trist for spillerne som har fotballen som arbeidsplass og kamper som arbeidsoppgaver, og publikum som  kunne helt sikkert kunne trengt et avbrekk i den ellers trauste hverdagen. Samtidig tar Toppfotballen anbefalingene på største alvor og følger disse, til tross for at vi har muligheten til å drive aktivitet uten særlig risiko ved å ta strenge hensyn i toppfotballprotokollen.

Vurdering av ny seriestart kommer i løpet av kort tid.

Avaldsnes Toppfotball vil fortsette å trene som normalt, i en streng toppfotballprotokoll. Vi tar store hensyn til kohorten vi har med spillere, og alle som står på utsiden av kohorten.