U-laget nærmer seg «opprykk»

vant 4-2 over Os

Viktoria Sørensen med opprykk fra U-laget til A-laget fra 2023. (Foto: Mikael Lindøe).

Sist oppdatert: 26. sep 2022 Skrevet av: norvald

Etter to seire på rad, senest i går 4-2 over Os, og sist mandag 4-1 over Klepp 2 er vår U-lag så godt som klart for opprykk til den nye landsomfattende 2. divisjon som starter neste år. Laget leder nå med 8 poeng, og 14 mål. på Loddefjord som ligger på 6. plass, plassen under «opprykksstreken». I de tre siste kampene møter vi Loddefjord B 29. sept.), Vidar (H 8. okt.) og FKH Damer (B 16. okt). Tar vi tre poeng på disse kampene er vi garantert plass i neste års 2. divisjon. En sterk prestasjon av vårt unge lag, og det beviser at det jobbes godt med spillerutvikling i klubben.

Anna Grinde Staveland er ny på U-laget i høst

NFF Hordaland har for øvrig bestemt at vårt U-lag MÅ spille den siste, og muligens en avgjørende kamp for flere lags skjebne, samtidig som vårt A-lag møter LSK Kvinner i Toppserien.

Søndagens kamp, som ble spilt i et noe surt vær, på kunstgraset var ingen stor forestilling. Os tok en tidlig ledelse, litt mot spillets gang, men våre jenter kom sterkt tilbake og ledet 2-1 til pause. Scoringer av Malin Røyset Johannesen og Sandra Østenstad. I andre omgang dominerte våre jenter totalt, og kunne fort ledet med 2-3 mål før kvarteret var spilt. Blant annet bommet, normalt meget sikker, Malin Johannesen et straffespark før det var spilt 5. minutt i andre omgang. men senere sørget toppscorer Viktoria Sørensen og Marion Haugland var at laget ledet 4-1. Helt på slutten slapp Os til og utlignet til 4-2 etter slett forsvarsspill.

Like før overgangsvinduet for amatører stengte i høst kom Anna Grinde Stavland til klubben og fikk sin debut i 2. divisjon i kampen mot Os. Vi gratulerer Anna, som kommer fra SK Vard Haugesund, men er opprinnelig Nord jente, med debuten, og ser frem til å utvikle Anna videre. I likhet med de fleste unge vi henter til klubben har Anna hospitert med oss en stund, og gått gradene i Team Haugaland Kraft akademiet.