Tusen takk Haugalandet

Avaldsnes en regional suksess!

Sist oppdatert: 18. okt 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Tusen takk Haugalandet – en regional suksess!

Årets foreløpige suksess er et resultat av en flott og ambisiøs regional satsning. Tusen takk til alle som har bidratt!

Avaldsnes Toppfotball er en satsning på et utradisjonelt produkt som har satt dype spor og store resultater. Tilbake i 2012 hadde kvinnefotballen en lav status og var preget av dårlig satsing. Siden den gang har utviklingen vært enorm. I førersetet har Avaldsnes jobbet knallhardt sammen med sine samarbeidspartnere i både idretten, politikken og viktigst av alt – i næringslivet.

Sammen har vi vist hvor mye vi kan få til med de ressursene vi sammen klarer å hente. 3 cupfinaler, 3 år i Champions League mot verdens største klubber, NM-gull og nå ligger vi altså i posisjon til å ta seriegullet. Vi er fortsatt underdogs til å ta det edleste metallet, men vi har aldri vært nærmere.
Det er absolutt ingen logisk grunn til at vi skal ha et topplag hverken på herre eller damesiden på Haugalandet. Med det mener jeg at det er ikke noe man skal kunne forvente at skjer nærmest av seg selv. Og med kvinnefotballen som driver for 10% av herrefotballen, så er det enda mindre automatikk for Avaldsnes. Men så klarer vi det likevel!

Hvordan kan det ha seg? Hva er det som skal til? Først av alt må man ha ildsjeler med seg over tid. De som legger ned en innsats ut over det vi kan forvente og som oftest uten kontant betaling. Deretter er man avhengig av å ha det som ofte kalles «tidlige brukere». Altså de som har tro på et produkt og har vilje til å bruke tid, penger og/eller andre ressurser på det. Og det er her vi har truffet gull. På Haugalandet har vi mange bedrifter og beslutningstakere som har et genuint ønske om å bygge hverandre sterkere for at samfunnet vårt skal vokse og at vi også skal ha det kjekt. Klarer vi å gi neste generasjon et bedre Haugalandet enn vi har i dag, er vi glade til.

Avaldsnes Toppfotball er et prosjekt hvor vi vil skape et flaggskip for kvinnefotballen. Vi ønsker å sette lys på en kraftig skjevfordeling av ressursbruk basert på kjønn. Vi ønsker å bygge et engasjement og en stolthet for regionen og våre innbyggere. Derfor har vi satt i gang en stor satsning på spillerutvikling med de beste ressursene i regionen (kanskje landet) for å løfte nivået på de som kommer opp. Der er vi avhengig av gode samarbeid med klubbene, kretsen og skolene HTG, Kopervik og HSH, i tillegg til næringslivet.

I dag består Avaldsnes sitt A lag av proffspillere fra utlandet og faktisk også en god del lokale spillere som har mulighet til å leve av å spille fotball. Dette er mulig på grunn av våre samarbeidspartnere som har tro på og som ønsker å investere i kvinner som er flotte ambassadører for den kommersielt mest voksende idretten i landet.

Vi er enormt glade for alle kroner, ører, tips, samtaler, ris og ros alle våre samarbeidspartnere kommer med. Sammen bygger vi region med den ekte vikingarven i ryggsøylen. En region bygget på like muligheter, råskap og samarbeid.

Tusen takk alle og enhver av våre partnere!

A Utvik – Haugaland Kraft – Deloitte – Sparebank SR – Meglerhuset Rele- Haugesund Sparebank- Responsa – Privatsykehuset Haugesund – VICI Treningssenter – Stillasgruppen – Rico Gruppen – Toyota Haugesund – FixMob – Altibox – Bo Andren flooring – Intersport Haugesund – Nike – Alt Heis Thomas Knutsen – Friestad Kjøkken – HAUBO – Shell Gasnor – Haugesund Medisinske senter – Appex- Norwegian Offshore Rental – Salhus Garasjeporter – Haugaland Byggkjøp – Håkon Bjørndalen – Storesund Rør Sig Halvorsen – Vikanes Bungum – Brekke Helgeland Brekke – Poengligaen Privat – Select – OBOS – Synsam – Coop Prix – Thon hotels – Norsk Tipping

Vi vil også takke de mange som har vært med oss på laget tidligere år og som dermed vært med på byggverket vi har i dag. Dere har også vært uvurderlige – og så håper vi at vi kan samarbeide igjen i fremtiden!