Tap i jevn kamp

personlige feil avgjørende

Hanna Dahl er lagets kaptein og største profil Foto; Mikael og Tormod Lindøe)

Sist oppdatert: 13. jun 2022 Skrevet av: norvald

-Vi må bli flinkere å verne om vårt eget mål og slutte å gjøre personlige feil, sa en litt oppgitt hovedtrener John Arne Riise etter 0-3 tap for Kolbotn søndag. Ufattelig at vi skal tape denne kampen 3-0 la han til.

Og det kan Riise ha rett i. I en spillemessig jevn kamp, der vi var det klart førende laget i 2. omgang, var det to, hvis ikke, tre, personlige feil som var avgjørende når gjestene scoret sitt mål. Feil som vi ikke kan tillate oss på dette nivået, spesielt når vi også ikke setter de få sjansene vi spiller oss til. Kolbotn derimot er uhyre effektive og scorer på sine tre sjanser, men strengt tatt er det vel kun 2-0 målet som kan karakterenes som målsjanse. 1-0 og 3-0 kom på unødvendige straffespark, for øvrig, korrekt idømt.

Første omgang var forholdsvis jevnspilt. Vi åpnet bra og hadde noen halvsjanser, men var for upresise og tafatte når vi nærmet oss motstandernes mål. Så får Kolbotn straffespark, en Kolbotn skyter ballen opp i handa på Susan Ama Duah som har hånden ut fra kroppen. Dermed stod 1-0 allerede etter 16. minutt. 2-0 kom syv minutt før  pause. En Kolbotn spiller får stå alene foran Synne Danielsen i vårt mål, og Susan Ama Duha opphever offsiden da hin står på målstreken. Kolbotn ledet nok fortjent til pause, men to mål på en sjanse var godt betalt.

I andre omgang er viljen i Avaldsnes laget noe helt annet. En opplagt Hanna Dahl pisker sine lagvenninner fremover på banen, og presspillet sitter mye bedre. Det resulterer i at vi vinner flere baller på midten, og klarer å gi våre mest offensive spillere, Ida Natvik og Karina Sævik, bedre støtte. Og begge spillerne hadde sine muligheter til å score uten tellende resultat. All verdens sjanser skapte vi ikke, gjestene skapte ingen ting, helt til et minutt på overtid. Da lager vi en ny unødvendig straffe som kolbotn setter kontant i mål til 3-0. Surt å tape en 2. omgang som vi styrer totalt med 1-0.

Hanna Dahl ble kåret til vår beste spiller, helt fortjent, godkjent også (som vanlig) til Karina Sævik og Selma Løvås.

Onsdag er det ny kamp, 3 runde NM cup mot Klepp på Avaldsnes.

Kampfakta

Avaldsnes – Kolbotn 0–3 (0–2)

Toppserien 14. runde

Avaldsnes Idrettssenter 12. juni 2022

Mål: 16. min.: 0–1 Tonje Pedersen (str.) 38. min.: 0–2 Eline Hegg, 90+ min.: 0–3 Julie Hoff Klæboe (str.)

Gult kort: Kaja Olsen og Susan Ama Duah, Avaldsnes

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

Tilskuere: 343

Laget: Synne Danielsen, Trine Øritzland, Kaja Olsen, Susan Ama Duah, Selma Løvås, Evelyn Badu (Sandra Østenstad fra 51.), Sara Pavlovic, Cille Nilsen, Hanna Dahl, Karina Sævik, Ida Mortensen Natvik (Sydney Blomquist fra 74.)