Takker nei til ny kontrakt

Andrea og Irene forlater oss

Sportslig leder Ove Arnesen

Sist oppdatert: 23. des 2021 Skrevet av: norvald

 

Det har ikke lykkes å bli enige om nye kontrakter med Andra Norheim og Irene Dirdal. Årsaken er blant annet kontraktslengde.

-Vi skulle gjerne hatt både Andrea og Irene med videre, men når vi nå skal bygge en ny spillertropp fremover er vi nødt å tenke lengre enn en sesong om gangen sier sportslig leder Ove Arnesen, som vil takke både Irene og Andrea for deres innsats i Avaldsnes, og ønsker de lykke til videre.

-I vår strategiplan har vi fokus på spillerutvikling, og har innsett at vi er en utviklingsklubb. Da må vi ha spillerne på lengre kontrakter slik at vi kan selge disse videre når tiden er inne, og ikke på års kontrakter som medfører at spillerne går gratis til neste klubb, legger Arnesen til. Vi bruker masse penger på trenere og spillerutviklere, og da må vi ha noe igjen for den kostnaden slik at vi kan fortsette å utvikle nye spillere sier han. Og gjerne med spillere som ønsker å satse i Avaldsnes over tid, og ikke bare neste steg i egen karriere.

Ove Arnesen kan også fortelle at klubben, og trenerne, har sett dette komme, og har allerede vært på utkikk etter erstattere.

-Det er ingen dramatikk i dette. Jeg som trener og klubben har en langsiktig plan, og jeg vil bygge opp et lag som jeg kan jobbe med over tid. Andrea og Irene fikk tilbud om å være med på dette men valgte en annen vei, og det respekterer jeg selvsagt, og ønsker de lykke til videre. Sånn er fotballen, er hovedtrener John Arne Riises kommentar til at spillerne forlater Avaldsnes.

Klubbene i Toppserien, og 1. divisjon kvinner, har gjennom sitt strategiarbeid i Toppfotball Kvinner også vært klar å tydelig på at klubbene må skrive lengre kontrakter med sine spillere. Dette for å skape en større forutsigbarhet både for spillere og klubb, samt at det vil skape grunnlag for at utviklingsklubber i større grad for betalt for spillere som går til de beste klubbene. Og til utlandet. Denne utviklingen vil i neste omgang sette klubbene i stand til å øke lønnsnivået slik at flere spillere kan få fulltids kontrakter. I dag dominerer deltids proff kontrakter blant spillerne i Toppserien.