Susan Ama Duah

er vår nyeste signering

Sist oppdatert: 16. jan 2022 Skrevet av: norvald

 

John Arne Riise har hentet enda en spiller fra Ghana, denne gang en ung og særdeles lovende midtstopper. Snart 20 år gamle Susan Ama Duah kommer fra klubben Valued Girls FC, en klubb som spiller i Ghanas toppdivisjon. Avaldsnes og Duah er enige om en kontrakt frem til 30.juni 2024.

-Årsaken til en så pass lang kontrakt er at vi har stor tro på spilleren, vi tror hun vil forsterke oss på stopperplass i forhold til i fjor, og på sikt at hun kan utvikles og bli en spiller som kan selges videre til større klubber, uttaler sportslig leder Ove Arnesen. Arnesen legger til at klubben har jobbet i lengre tid for å sikre seg denne spilleren.

Hovedtrener John Arne Riise betegner Duah som fysisk sterk, god med ball, taklingssterk, men har litt og gå på når det gjelder det taktiske.

-En spennende spiller som jeg gleder å jobbe med, sier Riise, som fortsatt ønsker en forsvarspiller til, og aller helst en midtstopper.

Susan Ama Duah er fast på Ghanas A-landslag som midtstopper, og har tidligere landskamper for U-17 og U-20 landslagene til Ghana. Som 16 åring ble hun kåret til «beste forsvarspiller» i Ghanesisk 1. divisjon, som er nivå 2.

Vi ønsker Susan Ama Duha velkommen til Avaldsnes. I likhet med de to øvrige spillerne fra Ghana er det ikke klart når disse ankommer Avaldsnes.

– Alle nødvendige søknader og dokumentasjon er oversendt UDI i Oslo så nå satse vi på en rask behandling slik at disse snart er på plass, opplyser Ove Arnesen.