Sommertid – status og overganger

Sist oppdatert: 24. jun 2019 Skrevet av: admin

 

Det er sommertid – og i år betyr det VM tid!

Så langt har kvinnenes VM vært helt fantastisk. Vi har fått oppleve fulle tribuner, kamper med 11 millioner seere, folkefest på Kontraskjæret, seriøs og omfattende TV dekning, drama og et Norge lag som kjemper seg til kvartfinale. Det er lov å være stolt over norsk fotball om dagen! Litt ekstra kult at det er Karina Sævik som serverer den strøkne målgivende pasningen til en Isabell Herlovsen som virkelig er på jobb om dagen.

For Avaldsnes sin del betyr VM at vi har hatt spillere borte med landslagene sine i treningskamper, og noen har også fått oppleve å delta i årets VM. Rebekah Stott og Victoria Esson har kjempet godt i gruppespillet men gikk dessverre ikke videre. Rasheedat Ajibade gikk videre fra gruppespillet med Nigeria, men røk ut i 8-dels finalen i går. Ellers har vi jo hatt hele 17 spillere i VM totalt som har spilt eller spiller i Avaldsnes. Det betyr at Avaldsnes er den klubben som har hatt flest VM spillere innom i løpet av karrieren. Det er jo ganske kult, og viser at Avaldsnes har vært et springbrett for mange spillere sine karrierer.

Et bra VM gjør også at spillermarkedet er brennhett om dagen. Klubbytter er blitt naturlig for kvinnefotballen generelt, på godt og vondt. Også Avaldsnes har det foregått noen endringer i troppen. Dejana Stefanovic har gått fra Avaldsnes. Hun ble hentet inn i troppen igjen ut på nyåret i 2019. Hun var glad for å komme tilbake til Avaldsnes som klubb og har gitt mye for laget. Hun er en typisk kriger, og er en emosjonell spiller som elsker å vinne og hater å tape. Dejana har betydd mye på og av banen for oss. Hun er også en type som elsker storbylivet, og helst litt bedre klima enn vi har å tilby på Haugalandet. Hun forlater derfor Avaldsnes for å oppleve å bo i en større by.

Line Johansen, som har stått i mål for Avaldsnes og en del for det danske landslaget, har også valgt å prøve lykken i et nytt land. Hun har kommet seg langt sør og vil spille i sydlige Spania etter sommerferien. Giovanna har slitt med sykdom og skader og har dratt tilbake til Brasil for å prøve å bli friskmeldt til å spille mer fotball. Kristrun Antonsdottir kom til Avaldsnes rett før seriestart fra den royale klubben AS Roma. Hun har dessverre ikke helt klart å slå gjennom i Avaldsnes og har dratt tilbake til Island for å prøve å finne seg en ny klubb.

Det betyr at vi har 4 spillere ut så langt fra dagens tropp. Avaldsnes har spilt mange gode kamper, men den store poengfangsten har uteblitt så langt. Vi vil derfor naturligvis forsøke å forsterke troppen. Da gjelder det å finne spillere som kan tilpasses til spillestil og fungere godt i gruppen. Samtidig ønsker vi oss så klart så lokale spillere som mulig, men vi må samtidig sørge for at kvaliteten er tilstede. Vi er veldig glade for å kunne si at Anna Østrem som har gått en god skole hos Haugar så langt, vil slutte seg til Avaldsnes i sommer. Unge Østrem er en god fotballspiller og en målfarlig spiss. Det er en spiller vi kjenner godt fra før, og som har hospitert hos Avaldsnes for å få en god overgang, og for å bli vant til nivået. Vi er stolte over å ha nok en lokal spiller på laget.

Vi har også flere spillere på gang fra både Norge og Skandinavia til klubben. Følg med på våre sosiale medier.

Vi gleder oss til fortsettelsen!