Siste serierunde er utsatt

pressemelding fra NFF

Sist oppdatert: 14. nov 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Serieavslutningen i Toppserien utsettes

Spillere i Arna-Bjørnar i karantene.

Siste serierunde i Toppserien med avgjørende kamper for gull, sølv og bronsemedaljer er berammet søndag 15. november.

Alle kampene, med unntak av Røa – Kolbotn, må utsettes. 

Dette fordi seks spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på covid19-tester. Det er foreløpig ikke påvist positiv test i klubben.

I tillegg er det i 1. divisjon konstatert smitte hos en spiller i Grei. Dermed må oppgjøret Grei – Åsane også utsettes.

– Vi tar situasjonen Norge befinner seg i på største alvor og har ikke noe annet valg enn å utsette siste runde i Toppserien og kampen i 1. divisjon. Liv og helse kommer alltid først. Nå er vi inne i bølge nummer to i pandemien, og måtte vente at også noen i vår liga ble rammet, til tross for at klubbene og spillerne har vært utrolig flinke, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar., sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund.

NFF vil komme tilbake med ny spilledato for kampene over helgen.

I lys av den tilspissede situasjonen i samfunnet er det satt ned et utvalg som vurderer tilstramminger i i toppfotballprotokollen.