Signerte proffkontrakt på 15 års dagen

Sist oppdatert: 08. jan 2021 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Cille Nilsen er en spiller vi nå har fulgt med på over lengre tid. Allerede fra vi fikk øye på henne første gang som 12-13 åring her på Skeie, da på sone-Sunnhordaland samlinger, så vi at det var noe ekstra. Siden den gang har vi fulgt henne både i kretskamper mellom Rogaland og Hordaland og på nasjonalt tiltak i Porsgrunn. Avaldsnes har ansatte spillerutviklere med høy kompetanse og lang erfaring i Per Øyvind Mortveit og Monica Arnesen som har hatt hovedansvaret for å følge opp Cille med andre.

Første trening med Avaldsnes sitt A-lag kom i sommeren 2020, da bare 14 år. Hun gjorde et solid inntrykk på trenerapparatet og viste at det bor mye potensiale i den unge spilleren. Siden den gang har spillerutviklerne våre vært på Stord og fulgt henne opp, der og samtidig hatt god dialog og samarbeid med klubben.

Monica Arnesen uttaler følgende:

«Cille har vist oss at hun har et høyt potensiale og mange av de kvalitetene som vi ser etter i en spiller. Samtidig ser vi at hun er svært bevisst over at det fortsatt er en lang vei igjen for å nå alle sine mål. Hun prioriterer fotballen høyt, har et ønske om å trene mye, er målbevisst, ambisiøs og har eierskap til egen utvikling. Hun viser at hun har mye av det som trengs for å gå i fotsporene til sin «sambygding» Olaug Tvedten. Cille´s profil passer derfor godt til den stilen fotballen Avaldsnes ønsker å spille. Som klubb ønsket vi derfor å gi henne en 2,5 års proffkontrakt på 15-års dagen sin (7 jan).»

Sportssjef Kolbjørn Fosen fortsetter:
«Vi er veldig glad for at lokale talenter velger Avaldsnes. Det er en anerkjennelse om at det arbeidet utviklingsavdelingen vår gjør er riktig og viktig. Samtidig er det veldig viktig for vår lokale forankring. Det blir spennende å følge Cille sammen med de andre lokale spillerene på banen for vårt A-lag.»

Avaldsnes skal være et naturlig valg for de beste unge lokale spillerne. At en ettertraktet spiller som Cille velger oss viser at vi er på rett kurs. Takk til Stord Fotball som har lagt til rette for Cille og blant annet gitt henne mulighet til å tilpasse trenings og kampnivå til hennes sportslige nivå med både gutte- og jentelag. Takk også til Sone- Sunnhordaland og NFF Hordaland som har vært bidragsytere i Cille sin utvikling, sammen med Cille selv.