Seier i lokaloppgjøret

vant 3-2 over FKH damer

Emma Endresen spilte en meget god kamp mot FKH.(foto: Tormod og Mikal Lindøe)

Sist oppdatert: 27. jun 2022 Skrevet av: norvald

I en meget jevn og spennende, samt meget viktig kamp trakk vi det lengste strået og vant 3-2 over gjestene fra Haugesund. Seieren var viktig for våre muligheter om en topp fem plassering i divisjonen, og nå tar vårt unge U-lag ferie på en 3. plass på tabellen. Imponerende av et lag bestående av spillere fra 15 til 18 år.

Den avgjørende scoringen kom seks minutter før full tid ved innbytter Ulrikke Strønstad Eliassen, som kom til klubben fra Haugar så sent som for en måned siden. Hun oppfatter en misforståelse mellom FKH`s keeper og midtstopper og kan skyte ballen i et tomt mål til ellevill jubel hos hjemmelaget som da hadde sudd 1-2 til 3-2. Men la oss starte med begynnelsen.

De for anledningen helblå FKH damene startet best og var i føringen stort sett hele første omgang. Men en nykomponert forsvarsfemmer holdt godt stand, og gjestene skapte fint lite foran målet vårt. En stor sjanse og et par halvsjanser var hele beholdningen. Våre unge jenter virket noe nervøse og ubesluttsomme, og tapte duellene mot langt sterkere (og eldre) motstandere. Det vi skapte av halvsjanser kom på cornere, og like før pause var det nettopp en corner som skulle gi oss ledelse inn til pause. Malin Johanessen slår en presis corner på bakre stolpe og der står Marion Haugland umarkert og kan enkelt sette ballen opp i nettaket til 1-0.

Libe Haftorsen Brakstad spilte en meget god kamp som midtstopper (Foto: Tormod og Mikael Lindøe)

Anført av hovedtrener Martin Sverdrupsen gjør trenerne noen grep i pausen. Ulrikke Eliassen erstatter Lotte Georgsen og Ida Natvik flyttes ut på kant. 15 åringen Frida Kvale Aursland  overtok keeperjobben da Synne Danielsen skulle rekke fly til syden. Syv minutter etter pausehvilen utligner FKH til 1-1 da Frida er uheldig og glir på den sleipe banen og ballen detter ned i målet. Ni minutter senere går gjestene opp i føringen 2-1 etter rett og slett svakt forsvarsspill. Men derfra og ut er det Avaldsnes som vil og orker mest. Storscorer Viktoria Sørensen ordnet 2-2 på en nydelig heading etter et like flott innlegg fra en meget god Emma Endresen. Og etter hvert som kampen skred frem kom kvalitetsforskjellen på lagene frem, Avaldsnes hadde mest krefter igjen, og seks minutter før full tid kom altså 3-2. Og i minuttene etter hadde vi flere gode sjanser til å øke til 4-2, mens FKH ikke klarte å mobilisere en sluttspurt. Så alt i alt, en fortjent seier.

Og seieren var en lagseier, laget gir aldri opp og henger ikke med hodet selv om de havner under. Vi trekker allikevel frem noen spillere. Emma Endresen spilte en meget 2.omgang, både offensivt og defensivt og la opp til 2-2 målet. Malin Johannessen styrte det meste på midten i 2. omgang. Og bakerst lot vi oss imponere over Libe Haftorsen Brakstad (16), helt ny i rollen som midtstopper. Ulrikke Eliassen kom inn etter pause og ble matchvinner samtidig som Victoria Sørensen scorer på bestilling og legger ned en innsats som det er en kaptein verdig. Grepene som vår unge trener, Martin Sverdrupsen (26) gjør, vitner om en trener med en god fremtid. Godt jobba Martin & co

Avaldsnes 2 – FK Haugesund 3-2 (1-0)

2. divisjon avd. 4, 11 serierunde

Avaldsnes Idrettssenter sønd. 26. juni

Målene: 1-0 44. min. Marion Mannes Haugland, 1-1 52. min. Emma Schwennicke, 1-2 61. min. Anna Ferkingstad, 2-2 65. min. Viktoria Sørensen, 3-2 84. min. Ulrikke Eliassen

Gult kort: Malin Johannesen, Ida Natvik (Avaldsnes 2) og Benedikthe Hartvigsen (FK Haugesund).

Dommer: Morten Salvesen, Kolnes IL

Tilskuere; 277

Laget: Synne Danielsen (Frida Kavale Aursland fra 46) , Ingrid Gismervik, Kristine Nybru, Emma Endresen, Lotte Georgsen (Ulrikke Strønstad Eliassen  fra 46), Libe Haftorsen-Brakstad, Malin Johannesen, Sandra Østenstad, Viktoria Sørensen (Emilie Guddal fra 85), Ida Natvik og Marion Haugland.