Seier i hovedstaden!

Avaldsnes sikret 3 poeng mot Røa

Arkivfoto (Tormod Lindøe)

Sist oppdatert: 10. aug 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

Avaldsnes dro til hovedstaden med stor revansjelyst etter 2 kamper med dårlig resultat. I tillegg var det en heltent Elise Thorsnes i troppen, som har stått over 3 kamper etter karantenen som hun ble ilagt etter Kolbotn kampen. Elise ville ha mål – og det fikk hun.

Kampen startet med et offensivt Avaldsnes i solsteken på Røa. Vi fikk fart på ballen og kom fremover på banen. I det 16. spilleminutt kommer Rasheedat Ajibade i høy fart på gjennombrudd. Hun passerer 3 Røa spillere, hæler den ut til nevnte Thorsnes som står og venter på ball på 16. meteren. Thorsnes er goalgetter og plasserer ballen mellom røas spillere og i mål. Fantastisk utførelse av angrepet!

Etter målet skifter kampen litt karakter. Avaldsnes får ikke spillet sitt helt til å stemme. Røa forsøker å presse men kommer noe til kort. Begge lag kjører seg litt fast og resten av omgangen forløper uten de store sjansene.

I andre omgang fortsetter det noe litt i samme karakter. Røa får sin sjanse etter 56 minutter når Vilde Fjelldal kommer alene med keeper Victoria Esson, og Esson gjør et strålende arbeid. Hun gjør seg stor og vinner duellen.

De siste 10 minuttene av kampen blir det litt «kaos» stemning på Røa kunstgress. Gule kort hagler, det er tøffe dueller og bytter. Det gjør at vi kommer veldig nære definisjonen på det vi ofte kaller for Hawaii fotball. Røas trener Geir Nordby får sitt andre gule kort og må derfor forlate trenerbenken. Rett etterpå får Olaug Tvedten sitt andre gule kort, denne gang for at hun holder i en røa spillers drakt.

Kaoset fortsetter inn i de 5 tillagte minuttene og sørger for 5 nye tilleggsminutter, så total kamptid blir 100 minutter. Ingen av lagene setter sine sjanser og kampen ender 0-1 og 3 poeng til Avaldsnes.

På grunn av Sandviken sitt tap mot RBK ender Avaldsnes en plass opp og tar over Sandviken sin 4. plass.

Neste kamp for Avaldsnes lørdag 17.00 hjemme på Avaldsnes når vi tar imot tabelltoer LSK.