Roger S. Johannessen uttatt til Uefa A trenerkurs

Assistentrener Roger Skulstad Johannesen er uttatt til UEFA A kurs

Sist oppdatert: 19. des 2022 Skrevet av: norvald

 

Vår toppspillerutvikler og assistenttrener Roger Skulstad Johannesen er en av få som er kommet gjennom nåløyet i forbindelse med uttak til den nest høyeste trenerutdanningen i Norge og Europa. Dette er en omfattende trenerutdanning over minimum 6 måneder og er er programlagt med tre felles samlinger på ca 1 uke med tilhørende arbeidsoppgaver i mellomfase.  UEFA A-lisenskurset gir kompetanse til å trene lag på toppfotballnivå og enkelt spillere på høyt spillerutviklingsnivå.

Søkermassen i år har vært stor og med mange gode søkere. Utvelgelsen er basert på en vurdering av kriteriene som kommer frem i utlysningsteksten. Selve uttaksprosessen til de tre utdanningene har vært gjennomført grundig og systematisk. Mange aktører i norsk fotball har vært involvert i de prinsipielle vektingene av de ulike kriteriene, uttaler seksjonsleder for topptrenerutdanningen i NFF, Johnny Gallefoss til fotball.no.

– Enkelte kriterier teller i større grad, som for eksempel trenererfaring og nivået man utøver trenergjerningen. Kriteriene er gitt en objektiv vekting. Prosessen har vært gjennom mange ledd, før det endelige uttaket har vært gjennomgått og fattet av eliteavdelingens ledergruppe, fortsetter han.

Kurssamlingene er tematisert rundt tre hovedområder: SPILLET, SPILLERE og LEDELSE, med dertilhørende underordnede temaer og emner, som omhandles med utgangspunkt i nasjonal og internasjonal toppfotball for begge kjønn og for både senior og aldersbestemt nivå. Videre oversettelsen til egen preferanse og relevant praksis står sentralt, hvor utviklingen av egen identitet som trener vil være gjennomgående prosess for kurset.