Proffhelg for unge jenter

37 jenter fra Rogaland og Hordaland kommer på besøk

I helgen samles nesten 40 unge lovende jenter seg på Avaldsnes idrettssenter

Sist oppdatert: 20. jan 2023 Skrevet av: norvald

 

Lørdag og søndag arrangerer Avaldsnes Toppfotball Proffhelg» for lovende jenter født årene 2007, 2008 og 2009. jenter fra Bergen i nord til Agder i sør er invitert til Avaldsnes og skal prøve profflivet en helg. Dette under ledelse av blant annet trener john Arne Riise og øvrige trnere i Avaldsnes Toppfotball. Også spillere på Toppserielaget vil delta.

Sportssjef Rune Lothe ser frem til en spennende helg.

– Vi har fått en knall god respons, uttaler sportssjef i Avaldsnes, Rune Lothe. Det kommer 37 spillere av 44 inviterte og disse kommer fra Bergenskanten, Odda, Stord, Etne og fra flere av klubbene på Haugalandet. Også Stavanger og Sandnes området og helt ned til Egersund er representert, fortsetter en entusiastisk Lothe som sammen med utviklingsleder Monica Eide Arnesen i klubben har ansvaret for helgen.

Om opplegget ellers kan Lothe fortelle at det vil det være både treningsøkter og teoriøkter. Treningsøktene vil foregå på kunstgress ute, hvis værforholdene tillater det, og inne i klubbens fotballhall. Deltagere som kommer utenfra distriktet vil overnatte på klubbhuset på Skeie fra lørdag til søndag, og det vil bli servert lunsj, middag og kvelds på lørdag. Søndag servers det frokost og lunsj. Deltagere fra distriktet bor hjemme hos seg selv, og får servert lunsj begge dager og middag på lørdag.

Lørdag kveld blir det samling for alle på klubbhuset der alle deltagerne vil  få med seg et foredrag av John Arne Riise. Riise vil blant annet fortelle fra sin tid som ung lovende spiller, og ikke minst hva som skal til for å nå toppen. Og hvordan det satses i Avaldsnes toppfotball på unge lovende spillere som ønsker å nå toppen. Her vil det serveres middag til samtlige deltagere, også de som er «lokale» og bor hjemme under proffhelgen.

-Samlingen har flere hensikter forteller sportssjefen i Avaldsnes. Vi ønsker å gi disse jentene en inspirasjon til videre satsing, og gi litt innblikk om hva som skal til for å nå toppen, og ikke minst skaffe oss en enda bedre oversikt over talentene på Sør Vestlandet, avslutter Rune Lothe.