Perfekt mulighet til å slå tilbake – Avaldsnes vs. Fart

Sist oppdatert: 29. apr 2019 Skrevet av: admin

 

Det er mandag og 2 dager siden den absurde dagen i Sandviken. Blikket rettes mot fotballens dag – 1. mai. Da skal vi slå tilbake!

Dagen startet bra på lørdag. Spillerne spiste en god frokost på klubbhuset, utstyret ble pakket og vi hadde full kontrol. Bussen satte av gårde på tiden, og ferjen rakk vi med god margin. På fast grunn igjen satte vi nesen mot Er An restaurant og spillerne fikk i seg kampmat. Siste møte og gjennomgang av kampen. På oppvarming er spillerne tente.

Kampen settes i gang, og Avaldsnes viser igjen at vi kan spille fin fotball. Vi er godt på høyde med Sandviken, antatt sterkeste lag i serien sammen med LSK før sesongen. Så feller Dejana en sandviken spiller etter innkast. Frisparket treffer Maria Brochmann som kriger seg frem til 5-meter og stanger ballen i mål. Fra dette minutt snur kampen til et målbonanza begge veier. Lagene følger hverandre 1-0 blir raskt til 1-1 så blir det 2-1 rett før 2-2. Til og med 3-2 blir 3-3 men så stikker Sandviken av. Vi klarer ikke å tette igjen etter scoringene våre, og vi står plutselig med 6-3. Det siste som skjer er at vi får en straffe og pynter resultatet til 6-4. Vi scorer 4 mål på bortebane, men taper likevel. Til dette må vi si at det ikke er godt nok defansivt. Offensivt gjør vi nok vår beste kamp til nå.

Og skal vi ta noe positivt med oss, så scorer vi faktisk 4 mål mot favoritt. Ekstra kjekt er det at våre lokale jenter står frem som kanskje de beste spillerne.  Spillere som gjennom flere år har utviklet seg med gode treningshverdager i Avaldsnes. Olaug Tvedten (19) får en fortjent 7 på børsen i Haugesunds Avis med et mål og en kjempeinnsats på midten. Anna Jøsendal er ikke langt bak og scorer også et mål. Hanna Dahl får også et mål. Dette er jo veldig moro!

Nå venter tabelljumbo Fart hjemme på Avaldsnes. Det blir første hjemmekamp mot et lag som ikke er favoritt. Det ligger til rette for et godt resultat her og årets første 3 poeng. Været ser fint ut, spillerne er heltente og ønsker å vise igjen at vi er bedre enn det vi fikk til mot Sandviken. Vi vil ha en ny kringle!

Fart har 1 poeng etter 5 kamper. Det ene poenget fikk de i første serierunde mot Lyn. De scoret sine første mål i helgen da de tapte 2-3 mot Kolbotn. Disse målene var meget fine, og er begge nominert til rundens mål av Toppfotball Kvinner. Det gir nok laget fra Hedmark noe mer selvtillit enn ved de andre rundene. Fart har så langt scoret 2 og sluppet inn 14 mål.

Avaldsnes og Fart møttes sist i 2011 i 1. divisjon. Da vant fart 3-2 i første møtet også ble det 2-2 i det andre oppgjøret. Den sesongen endte fart på 2. plass bak Vålerenga og Avaldsnes endte på 6. plass. Året etter rykker Avaldsnes opp i Toppserien, mens Fart rykker ned igjen.