Olaug Tvedten til Vålerenga

Spillerportrett av Avaldsnes Olaug Tveden

Sist oppdatert: 30. aug 2021 Skrevet av: norvald

 

Olaug Tveiten har skrevet under på en kontrakt ut 2023 med Vålerenga Fotball.

– Vi er stolte over at vi i Avaldsnes, med god hjelp av Olaugs moderklubb, IL Trott har utviklet en spiller til en klubb som deltar i Champions League. For oss er det en bekreftelse på at vi har gjort mye riktig i utviklingsarbeidet vårt, sier sportssjef i Avaldsnes, Kolbjørn Fosen.

Olaug Tvedten kom til Avaldsnes som 15 åring i 2016, og har gradvis tatt steg, og i de siste to sesongene vært en av lagets viktigste spillere til tross for sin unge alder.

-Vi benytter anledningen å takke Olaug for hennes innsats i Avaldsnes, og synes det er kjekt at hun får vist seg frem ute i Europa. En annerkjennelse også for oss, og viser at unge spillere har gode utviklingsmuligheter her på Avaldsnes og Hugalet avslutter Fosen.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne reisen min Vålerenga. Det er et godt lag med en utrolig bra spillergruppe som jeg tror jeg vil lære mye av.

21-åringen har vært fast inventar for Avaldsnes de siste sesongene og har gjort sine saker såpass godt at hun i fjor høst spilte seg inn i landslagstroppen.

Til tross for sin unge alder har Olaug nesten spilt 100 A-kamper for Avaldsnes.

– Dette er en veldig fin overgang for oss som vi har jobbet med en stund for å få i havn. Olaug er en midtbanespiller som egentlig har det meste vi ser etter. Fysikk, mentalitet, teknikk og en dynamisk spillestil som passer oss bra, forteller Jack Majgaard Jensen som nå er godt fornøyd med overgangsvinduet.

– Vi har forsterket troppen og har nå en fin stall med en del unge sultne spillere på vei opp og frem. Det lover godt for fremtiden.