Nye proffspillere

Emma, Marion og Sandra blir proffer

Sist oppdatert: 03. feb 2023 Skrevet av: norvald

 

Tre av våre unge lovende spillere, 18 åringene, Sandra Østenstad, Emma Endresen og Marion Haugland har alle signert proff kontrakt frem til 31.12.2024. Dette er et ledd i satsingen på unge lokale spillere at disse tilbys proffkontrakt.

-Vi viser på den måten at disse er spillere vi vil bygge fremtiden til klubben på, samt at lengre proffkontrakter sikrer kontinuitet, og at vi kan få noe igjen hvis spillerne blir attraktive for større klubber enn Avaldsnes. Dette uttaler sportssjef Rune Lothe.

-Og samtlige spillere har gjennom de to siste sesongene vist at de fortjener proffkontrakt. De satser seriøst og har en profesjonell innstilling til idretten sin, fortsetter Lothe.

Unge spillere som signerer proff kontrakt utløser utdanningskompensasjon til deres tidligere klubber. Ikke de helt store pengene, og langt mindre enn tilsvarende ordning på guttesiden. Det betyr at klubber som Haugar, Kopervik og Skudenes mottar noen kroner fra Avaldsnes for den jobben klubbene har gjort med spillerne i ung alder.

-Velfortjente kroner som klubbene fortjener, så satser vi på at klubbene setter pris på å få noe igjen for jobben de har gjort. Vi er helt avhegige at at klubbene på Haugalandet, og vår region ellers, hjelper til å utdanne spillere til vårt A-lag og Toppserien, avslutter sportssjefen i Avaldsnes.

Alle tre spillerne har gått gradene gjennom Team Haugaland Kraft Akademiet, U-laget og til slutt i A-troppen. Sandra Østenstad, som har Kopervik som moderklubb, står bokført med 32 kamper i Toppserien og NM cup. Haugesundsjenta Marion Haugland, tidligere SK Haugar, har 23 Toppserie og cupkamper, men har til gjengjeld scoret to ganger. Den siste av trekløveret, Emma Endresen (Skudenes UIL), har spilt 30 kamper i serie og cup. I tillegg har disse spillerne en rekke treningskamper.

Vi ønsker alle tre spillere lykke til som proffer.