Lokaloppgjør for U-laget

tar i mot FKH damer søndag

U-laget klar for nabooppgjør mot FKH søndag. (Foto; Mikal og Tormod Lindøe)

Sist oppdatert: 25. jun 2022 Skrevet av: norvald

 

Mens vårt A-lag har sommerpause er vårt U-lag fortsatt i kampaktivitet. Og i morgen, søndag, tar laget i mot våre naboer i byen, FK Haugesund, til en meget viktig kamp i 2. divisjon. Slik tabellen har utviklet seg er det seks lag som slåss om å komme blant de fem beste og plass i neste års nye landsomfattende 2. divisjon. FKH damer ligger pr. nå utenfor topp fem, men kan med seier i morgen passere vårt lag på bedre målforskjell. Mellom disse to lagene ligger Loddefjord som i går spilte 3-3 mot Staal Jørpeland.

Viktoria Sørensen er kaptein og topperscorer på Avaldses. (Foto; Beate Oma Dahle/NTB)

FKH overrasket og spilte en meget god kamp mot topp 3 lag Bryne sist søndag og vant hele 3-0, en kamp som helt sikkert ga Haugesunderne god selvtillit etter noen svake kamper, Våre jenter kommer fra to seire sist uke, 6-2 borte mot Vidar i 2. divisjon og 5-4 i J-19 NM cup. FKH har fordel av at laget ikke spilte midtukekamp denne uken, men vi tror våre jenter er bedre trent enn motstanderne. Rutinen er på gjestenes side, i sist kamp hadde FKH en gjennomsnittsalder på 21,6 mens våre talenter hadde snitt alder på 17,6 i kampen mot Vidar. Fire ås forskjell, noe som er ganske betydelig for rutinens del. Avaldsneslaget består av distriktets mest lovende og unge spillere, men spillere fra Skudenes i sør til Stord i nord. De hvite og blå består av litt eldre spillere, med grunnlag i fjorårets Haugar og Djerv 1919 lag. Lagets viktigste spiller er Kopervik jenta Ingvild Høvring med lang med flere sesonger i Åsane og 1. divisjon bak seg. Lagene møttes til en treningskamp i vår, en kamp Avaldsnes vant 3-0 og var ganske overlegne på banen.

Søndag tror vi på en jevn og spennende kamp, gjestene bør ikke tape for å henge med i Topp5 kampen, mens hjemmelaget kan få et 6 poengs forsprang med seier.  Kampen blir også et gjensyn med Avaldsnes for FKH trener Thomas Dahle, og flere FKH spillere med fortid i Avaldsnes. Og hva med toppscorer duellen, vår egen kaptein Viktoria Sørensen står med 10 mål hittil i år. FKH`s Solfrid Hetleflåt Bråthen står bokført med 5 mål, men tre på de to siste kampene.

Kampstart kl. 14.00, du kan også se kampen på Direktesport: https://www.direktesport.no/event/ac744fb9-f171-4934-8b6f-486acae53b0c