Libe Haftorsen Brakstad ny i A-troppen

talentet flyttes opp fra U-laget

Libe H. Brakstad (til høyre) sammen med tidligere lagvenninne på U-laget, Viktoria Sørensen

Sist oppdatert: 22. des 2022 Skrevet av: norvald

 

Libe Haftorsen Brakstad har takket ja til å bli en del av vår A-tropp. 16 åringen kom til klubben fra Sportsklubben Vard Haugesund foran 2022 sesongen og etablerte seg straks som en meget viktig spiller på vårt U-lag i 2. divisjon. Og utover i sesongen, særlig etter at hun ble flyttet ned som midtstopper, ble hun en av de mest sentrale spillerne på laget. Ungjenta, som er elev på Haugesund Toppidrettsgymnas,  ble også belønnet med hospiteringsplass i A troppen sent i høst. Etter sesongen ble hun kåret til årets spiller både av trenerteam og lagkamerater på U-laget,

16 åringen, som fyller 17 i mai neste år, kan brukes i flere posisjoner på banen og betegnes som en lærevillig og positiv spiller som ønsker å etablere seg i Toppserien i første omgang. Haftorsen Brakstad blir en av mange tenåringer i Avaldsnes sin A-tropp neste sesong i likhet med årets sesong.

-Libe har hatt en strålende utvikling på U-lag, og spilt gode kamper i ulike posisjoner. En meget spennende spiller som har gjort seg fortjent til å bli tatt opp i A-troppen, uttaler hovedtrener Jon Arne Riise, og fortsetter med at han gleder seg til å bli enda bedre kjent med henne og jobbe tettere med hennes utvikling.

Libe har vært ettertraktet av andre klubber i distriktet, men var ikke i noe særlig tvil om valget om bli værende i Avaldsnes. Manga husker muligens at hun scoret et fantastisk mål for Avaldsnes 2 (U-laget) i siste seriekamp mot FKH damer på Haugesund Stadion i siste serieomgang i 2. divisjon.

Målet kan du se her: https://www.direktesport.no/event/e4862f23-afc8-4ead-8715-f1a1313cd7d6