Kjempet og sloss som ekte vikinger!

191102 Olaug Tvedten of Avaldsnes during the Toppserien football match between Vålerenga and Avaldsnes on November 2, 2019 in Oslo. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 31. mai 2021 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Det var duket for storkamp i første seriekamp. Bortekamp mot Vålerenga har blitt en tøff oppgave etter at klubben for noen få år siden tok store steg i profesjonaliseringen av kvinnesatsningen seg. De står nå med et av de høyeste budsjettene og største stallene i Toppserien, profesjonaliseringen ønsker vi hjertelig velkommen!

Kampen i seg selv bar preg av at dette var første serierunde etter en lang pause. Tidvise gode prestasjoner av begge lag, og ikke minst mange flotte mål. Begge lag sto med offensiv kraft, men manglet noe struktur i det defensive.

Vikingene fra Avaldsnes fikk vist kraften som bor i laget når de kom tilbake fra 5-2 med et kjempeskudd og redusering til 5-3. For alle som syntes fotball er gøy, er det enkelt å sette større mer pris på 5-3 enn 2-0 tap. Målkontoen ruller- nå skal den defensive strukturen bedres før Sandviken neste helg.

Sandviken er, i likhet med Avaldsnes og Vålerenga, en annen klubb som har profesjonalisert mye den siste tiden. Før årets sesong har de hentet inn flere landslagsspillere og de står igjen med en solid tropp. Vålerenga og Sandviken er sammen med RBK mange mediers forhåndsfavoritter i årets Toppserie.

Tidligere i år spilte Avaldsnes treningskamp mot Sandviken og tapte 3-2. Også i den kampen fikk vi se flere flotte mål. Vi forventer en jevn kamp med store sjanser begge veier. Denne runden er det gledelig at vi har med både Giovanna de Oliveira og Karina Sævik i troppen. Karina er nå ute av karantenen sin og inne i spillerkohorten. Første trening med laget som Avaldsnesspiller var onsdag denne uken.

Kampen ser du på direktesport via denne lenken: https://www.direktesport.no/event/vJSkzWPF2ReMVbcmI8v8A1

Debutanter mot VIF:
– Selma Løvås fra start
– Kaja Olsen fra start
– Emma Endresen (fra 70 min.) i Toppserien
– Sara Pavlovich i Toppserien
– Cille Nilsen (fra 81 min.) i Toppserien
– Rebecka Holum for Avaldsnes
– Jenny Olsen for Avaldsnes

I tillegg debuterte Nathalie Utvik i Stopperposisjon