Kamp mot Kolbotn søndag

Våre to EM spillere, Selma Løvås (til venstre) og Karina Sævik møter Kolbotn søndag (Foto; Tormod & Mikael Lindøe)

Sist oppdatert: 11. jun 2022 Skrevet av: norvald

 

Vi er over halvveis i sesongen, og i morgen, søndag, spilles siste seriekamp før en lang sommerferie grunnet EM sluttspill i England i juli. Etter ferien spilles de fire siste serierunder i Toppseriens grunnserie før vi starter på sluttspill i september. Vi ligger nest sist på tabellen, men som kjent betyr ikke dette noe annet at vi er kvalifisert for sluttspillseriens kvalifiseringsspill sammen med de seks svakest plasserte lagene, samt nr. 1 og 2 fra 1. divisjon grunnserie (for tiden Åsane og Øvrevoll Holse).

Søndagens motstander i den 14. serierunden er Kolbotn Toppfotball kvinner som slåss om en plass blant topp 4, men er noe på etterskudd i forhold til Lyn. Skulle laget tape her i dag er nok toget gått, og det blir ny kamp mot laget fra Oppegård til høsten. Om det blir her, eller på Sofiemyr avgjøres med loddtrekning når serieoppsett blir klart.

Kolbotn har vært motstander for vårt lag i alle år vi har spilt i Toppserien, dagens kamp er kamp nr. 20, og vi har vunnet 11 (inkludert gratis poengene i vår), mens gjestene har 5 seiere. Men de blå og hvite har aldri vunnet på vår bane, de har spilt 0-0 i 2018, det er det enste poenget de har fått med seg over fjellet til Østlandet.

Slik ser statistikken ut:   19   11—3—5    44-24   (20).

Sist kamp, mot Stabæk (0-2 tap) på Nadderud, var et stort tilbake steg fra de tre forutgående kampene. Vi slapp inn to svært billige mål, og det manglet energi/vilje i laget. Mulig ujevnheten er et resultat av et ungt og urutinert lag, men vi håper at i dag er både vilje og energi er tilbake for fullt. Og at vi ikke gir bort billige mål, vi tror på en jevn og tett kamp selv om gjestene fra Øst er favoritter hos de fleste. Så satser vi på at Karina Sævik slår til med et perlemål mot sin gamleklubb Kolbotn. Akkurat som hun gjorde for Kolbotn mot oss i 2019!

Vi håper på en ny kamp med mye publikum og at stemningen på tribunen er like god som mot Brann sist kamp!

Billetter til kampen kjøper du her: https://avaldsnesdamer.ticketco.events/no/nb/e/avaldsneskolbotn

For de som ikke kan se kampen på Skeie så er Direktesport løsningen: https://www.direktesport.no/event/B0sZUbi6rzLH6s2evL1pMy