Jenter 19 videre i NM

fra 1-4 til 5-4 seier

Viktoria Sørensen med opprykk fra U-laget til A-laget fra 2023. (Foto: Mikael Lindøe).

Sist oppdatert: 23. jun 2022 Skrevet av: norvald

Åtte minutter før slutt ledet hjemmelaget Viking 4-1 i sin egen storstue. Åtte minutter senere stod det 4-4 og det måtte ekstra omganger til for å kåre en vinner. Og i ekstraomgangene var vi det klart beste laget, og vel to minutter før slutt setter Viktoria Sørensen ballen i mål til ellevill jubel i Avaldsnes leiren. Dermed var snuoperasjonen full endt, og for første lag er et aldersbestemt lag i Avaldsnes lengre enn 2. runde i en NM cup.

Cille Nilsen utlignet til 4-4 på overtid og sikret oss ekstra omganger    (Foto; Beate Omah Dahle, NTP/Scanpix)

Kampen sett under et var jevn, men i perioder datt vi litt langt nedpå, og Viking scoret tre av sine mål i disse perioder.  Våre jenter kom ikke helt i gang ved kampstart, og allerede etter 4 minutter kom det første målet. Cille Nilsen utlignet til 1-1 i det 39. spilleminutt, men før lagene gikk til pause gikk hjemmelaget opp til 2-1. Og da Viking økte til både 3-1 og 4-1 midtveis i omgangen trodde nok de fleste at kampen var avgjort. Men så reduserer Malin Røyseth Johannessen til 2-4, og da Stord jenta Ida Natvik setter inn 3-4 knappe minuttet etter starter det et stormløp mot Viking målet. Fire minutter på overtid får vi frispark på 25 meters hold, og bang i mål fra Cille Nilsens eminente dødballfot til 4-4.

Og i ekstra omgangene er det vi som har mest krefter igjen og jakter seier. Midtveis, og to og et halvt minutt før slutt, i 2. omgang kommer altså avgjørelsen med vår toppscorer Viktoria Sørensen. Og endelig fikk disse jentene en seier over sine rivaler fra Viking som de har stort sett tapt alle kamper for både i 2. divisjon og tidligere NM cup.

-Jeg er vanvittig kry over arbeidsmoralen og viljen disse jentene viser sier en meget glad trener, Martin Sverdrupsen etter kampen. Jeg vet ikke hva som helt skjedde de siste ti muinutt av ampen, men det var akkurat som om jentene giret om og satte inn en vanvittig sluttspurt forteller Martin.

-Og hvem er ønske motstander i 3. runde?

-Blir nok Klepp, stor sannsynlighet for det, og hjemme på Skeie. Men hadde vært gøy med et nytt lag, Førde, som vi aldri har møtt. Vi deltar i NM for å møte nye lag, så litt kjedelig med  møte de vi møter daglig i 2. divisjon, avslutter en meget glad og fornøy Martin Sverdrupsen.

Selv om dette er J-19 NM cup er det mye de samme lagene som spiller i 2. divisjon her på Vestlandet. derfor henviser Avaldsnestreneren til de samme lagene vi møter i 2. divisjon.