Hvem er ØHIL?

jo, en av landets største fotballklubber

Sist oppdatert: 02. nov 2022 Skrevet av: norvald

 

Mange har lurt på hvilken klubb Øvrevoll Hosle Idrettslag er. Vi som har vært en del av norsk kvinnefotball i mange år kjenner godt til klubben som ligger i Bærum og er en sammenslåing av Øvrevoll IL og Hosle IL. Klubbene er et fleridrettslag med både langrenn, bandy og håndball på programmet. Klubben er nabo til Toppserieklubbene Stabæk og Røa som ligger omtrent en mils radius unna.

ØHIL Fotball er én av de største fotballklubbene i Norge, med i overkant av 1600 aktive fotballspillere og langt over 100 aktive lag. I tillegg til laget vi møter, som har spilt i 1. divisjon i en årrekke, stiller klubben stiller også lag i 2. divisjon, ble nr. 6 og blir dermed værende i den divisjon neste år. Klubben også to J-19 lag, det beste vant 1. divisjon, suverent, i Oslo. I NM ble det tap for Stabæk i 2. runde for J-19 laget. A-lag damer røk ut i 3. runde for LSK Kvinner i hangaren i Lillestrøm.

Klubben driver godt med hensyn til spillerutvikling, både for jenter og gutter, og har åtte heltidsansatte i fotballavdelingen, over 50 trenere på deltidsengasjement/timelønn og mange frivillige som bidrar i eller rundt aktivitetsgjennomføringen. Klubben har hatt en rekke spillere på aldersbestemte jentelandslag over flere år.

ØHIL, som klubben stort sett kalles, har over 700 aktive jenter som spiller fotball og dermed alle forutsetninger for å etablere seg i toppen av norsk kvinnefotball. Klubben kjennetegnes som en klubb som har utviklet spillere over mange år.

ØHIL Kvinner Elite har i mange år stabilisert seg som topp tre i 1.divisjon og vært nærklubbens store mål om opprykk til Toppserien. Laget var vel muligens den største favoritten til å vinne årets 1. divisjon, men hadde en dårlig sesongstart med to tap. I 1. divisjons sluttspill var laget suverent, selv med tap for bunnlagene Amazon og Medkila.

ØHIL Kvinner Elite er et ungt lag, snittalder på start 11-er i sluttspillet var tett på 21 år. Til sammenligning har vi hatt en snittalder på 21,76 i sluttspillet. Stort sett alle spillerne er amatører, men klubben har også noen spillere på proff kontrakt. Spillerstallen til Øvrevoll Hosle består av 24 spillere og ble ledet av Kjølv Inge Eidhammer som hovedtrener frem til i sommer da han trakk seg pga manglende motivasjon.  I dag har den tidligere Stabæk og Sandefjord spilleren Tommy Stenersen midlertidig ansvar for laget, men i disse dager jakter klubben en ny hovedtrener fra sesongen 2023.

Joshualyn Favour Reeves er laget store profil, og toppscorer. Lagets nr. 10 har spilt 96 kamper for klubben og scoret 48 mål. Reeves har over 40 aldersbestemte landskamper, hvorav en kamp på U-23 landslaget (i 2021). I årets 1. divisjon endte hun på 8 scoringer, noe som er et stykke bak toppscorer Katarina Dybvik Sunde fra Åsane med 14 mål.

Klubben holder spiller sine kamper på Ferd Arena Hosle. En liten kunstgrasbane på 100×60 meter, og klubben har da også dispensasjon fra NFF slik at laget kan spille sine kamper 1. divisjon på banen. Gjennomsnittlig tilskuertall på klubbens kamper i år var 132 i grunnserien og 104 i sluttspillet.