Historisk samarbeidsavtale mellom Avaldsnes Toppfotball og Kopervik IL

Sist oppdatert: 12. jan 2021 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Avaldsnes Toppfotball og Kopervik Idrettslag har inngått en samarbeidsavtale for spiller- og trenerutvikling på jentesiden i fotball. Samarbeidet inkluderer også et samarbeidslag på senior-nivå.

Dette samarbeidet mener vi skal gi flere spillere muligheten til å få ut sitt potensiale og kanskje en dag få oppfylt sin drøm om å spille i Toppserien for Avaldsnes Toppfotball – eller kanskje følge i Kopervik-jenta Karina Sævik’s fotspor som nå spiller i den tyske klubben Wolfsburg.

I samarbeidet legges det til grunn en god dialog mellom klubbene for hvordan Kopervik IL på best mulig måte kan utvikle sine spillere og trenere i egen klubb med innspill og hjelp fra Avaldsnes Toppfotball. Samarbeidet vil også kunne gi en mer naturlig og fornuftig flyt av spillere mellom klubbene basert på nivå og potensiale. Vi håper at dette samarbeidet også vil motivere flere jenter til å spille fotball lengre uavhengig av ambisjonsnivå.

Vi mener at dette samarbeidet vil gjøre Kopervik IL til en bedre utviklingsklubb for jenter samtidig som Avaldsnes Toppfotball etter hvert vil få tilgang på enda flere gode spillere lokalt. Vi mener dette vil gi en vinn – vinn situasjon for begge klubbene.

Kopervik IL er med dette klubb 2 i samarbeidet og skal utvikle spillere til Avaldsnes Toppfotball. Samtidig skal de gjennom egne tiltak utvikle sine egne spillere og lag slik at flere jenter kan få positive opplevelser med fotball på passende nivå så lenge som mulig.

Samarbeidet vil totalt gi en gjennomgående rekke av lag fra ungdomsavdelingen og 3.divisjon i Kopervik IL til 2.divisjon og Toppserien i Avaldsnes Toppfotball. Dette skal etter vår mening gi flere spillere en bedre og mer tilpasset trenings- og kamphverdag enn tidligere.

 

#LIKEMULIGHETER