Foran kampen mot Rosenborg

I fjor lagvenninner, nå møtes de på hver sitt lag,, Karina Sævik og Anna Jøsendal

Sist oppdatert: 21. mai 2022 Skrevet av: norvald

 

I fjor var de lagvenninner på Avaldsnes, søndag skal de kjempe mot hverandre om poeng. Vi, og Karina Sævik, for å revansjere både sist helgs resultat mot Brann, og serieåpningen mot nettopp dagens motstander. Gjestene fra Trondheim med Anna Jøsendal i spissen for å sikre seg best mulig utgangspunkt foran sluttspillet om medalje som starter i september. Rosenborg er kjempestore favoritter, men har gått på smeller før. Sist for Lyn, en klubb med knapt en 1/4 av Rosenborgs budsjett.

Nevnte Karina Sævik har stått over de to siste kampene, mot Brann og Viking, men blir forhåpentligvis klar til kamp søndag. Men både Sydney Blomquist (ankel) og keeper Jovana Petrovic (skade i hånd) er usikre. Emma Rolston stod også over lørdagens trening, men skal være kampklar.  Så gjenstår det å se hvilke 11 spillere som løper ut på søndag.

At søndagens motstander blir en stor utfordring viser resultatet i serieåpningen som endte med hele 6-0 til Rosenborg. Gjestene fra Trondheim er en av klubbene med størst budsjett i Toppserien, og har ambisjoner om deltagelse i Champions League. Trondheimslaget innehar 3. plass på tabellen, og ligger en del poeng bak «de to store», Brann og Vålerenga. Muligens en litt skuffende sesong så langt, da ambisjonene var å kjempe om seriegullet. Som kjent er det vår tidligere motstander Trondheims Ørn endret navn til Rosenborg og er på vei til å bli en del av Trøndelags store stolthet. En motstander vi har utkjempet en rekke jevne kamper mot, og som selv i tider vi i følge tabellen var langt bedre slet med å slå.

Slik ser statistikken ut:   19   4—6—9    24-37   (-13)

Begge kamper i fjor endte med 1-0 seier til gjestene, og i begge kampene mente vi at vi fikk for dårlig betalt i form av poeng.

Rosenborg har en del lokal tilknytning, nevnt er selvsagt tidligere Avaldsnes yngling, Anna Jøsendal. Trener er tidligere FKH spiller Steinar Lein, men lang fartstid som trener på Haugalandet. Lein trente da også Haugars damelag i noen sesonger. Og i troppen finner vi Leins datter, Emilie Lein. Og tar vi ikke helt feil mener vi at laget også har en fysio i sine rekker fra Haugalandet.

Kampen mot Rosenborg kan du se helt gratis, vi oppfordrer hele Haugalandet å komme for å støtte laget, og ikke minst lage lyd fra tribunen. Er det helt umulig for deg så kan du se kampen via Direktesport og H-Avis.

Link for å se kampen: https://www.direktesport.no/event/B0sZUbi6rzLH6s2evL1p7U