Foran kampen mot Røa

John Arne Riise og jentene er klar

John Arne Riise (Foto: Tormod Lindøe)

Sist oppdatert: 29. okt 2022 Skrevet av: norvald

 

Avgjørelsen om vår skjebne som Toppserielag til neste sesong, del 1, er kommet. Og utgangpunktet er enkelt, vi må vinne kampen mot Røa for å få et nytt forsøk på å beholde plassen i Toppserien. Seier til vårt lag og poengtap for Tromsø mot Lyn gir oss kvalifiseringskamper, borte og hjemme, mot Øvrevoll Holse IL fra Bærum.

Vi møter et Røalag som var 8 poeng bak oss etter avsluttet grunnspill. Men i sluttspillet har Oslo laget komt sterkt tilbake og slått Åsane og Kolbotn, samt uavgjort mot Lyn og LSK Kvinner, samlet poengsum =8. Og det har medført at Røa så godt som har sikret seg plass i Toppserien 2023.

-Alle vet hva som står på spill, både oss trenere og spillerne. Men vi har fokus på oss selv og våre arbeidsoppgaver, og vet vi kan slå Røa, uttaler trener John Arne Riise dagen før kampen. Og legger til at alle gleder seg til kamp, viktige kamper er ekstra spennende sier Riise.

De to forutgående kampene i grunnspillet endte med 3-1 seier til oss på Røabanen, mens kampen her på Avaldsnes endte 1-1 i siste sluttspill kamp. Ut fra resultatene i sluttspillet tilsier lagenes formkurve at Røa er favoritter. Men ut fra de to tidligere kampene vet vi at vårt lag er i stand til å dra seieren i land i dagens kamp. Det handler om å tro, det handler om å løpe noen ekstra meter og det handler om å sette inn noen ekstra taklinger. Og være 100% på, spesielt foran begge mål. På en sannsynligvis våt og tung grasmatte handler det også om krefter og vilje til å yte når kreftene ebber ut. Vi har tro på at det klarer våre jenter.

Dessverre er både Cåde Cille Nilsen og Susan Ama Duh fortsatt ute med skader, sistnevnte må operere leddbåndskade i kne og blir ute minst et halvår. Ellers stiller vi med 20 spillere i troppen som er villig til å gi alt for at klubben, og de selv, også skal spille på øverste nivå i 2023. Og for at kvinnefotballen i regionen vår, mellom Boknafjorden og Bjørnefjorden skal ha et lag i Toppserien også neste år.

Vi håper også på stor støtte fra tribunen, publikumsstøtte kan være det som vipper en tett og jevn kamp i vår favør. Så til publikum, søndag trenger vi dere!